Eğitim Sitesi

Sürme Kapı Nedir? Sürme Kapı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Sürme Kapı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Sürme Kapı nedir? Sürme Kapı ne demek? Sürme Kapı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Sürme Kapı Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Sürme Kapı:

Özellikle kapının açılması için belli bir alana ihtiyaç vardır. Bu alanın olmadığı veya kapı tarafından kullanıldığında sıkıntı olduğu durumlarda sürme kapılar tercih edilir. Kapı kanadı alttan veya üstten sürme kapı rayları ile bağlanır. Sağa veya sola sürülmek suretiyle kapı açılır ve kapanır. Sürme kapı kilidi ile kilitlenir. Genelde çift kanat uygulaması yapılmasına karşın, tek kanat yapılır ve duvar yüzeyine doğru kanat çekilerek kapının açılması sağlanır.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Sürgülü Aspiratör: Üst dolap altına monte edilebilen sürgülü aspiratör hava çıkışlı ya da hava dolaşımlı kullanım sunar. Çeşitli havalandırma kademesi mevcuttur. Kullanılmadıkları zaman gizlenebilme imkanı tanırlar. Hem kanallı hem de kanalsız modelleri mevcuttur.

Süpürgelik: 1- Yapılarda, duvarların döşeme ile birleştiği yerlere yerleştirilen ve boydan boya giden 5-8 cm. yüksekliğinde ahşap, taş, metal veya plastik şerit.

2- Yer döşemelerinde döşeme elemanı ile duvar arasındaki boşlukları kapatmak ve bütünlük oluşturmak için kullanılan elemanlar.

Su Yalıtımı: Yapılara zarar veren en önemli faktörlerden biri de sudur. Yapılar; yağmur, kar, toprağın nemi, yapının inşa edildiği zemindeki yeraltı suyu gibi dış kaynaklı su ile banyo ve tuvalette kullanılan iç kaynaklı suya maruz kalır. Yapıyı ve konforu tehdit eden su ve nemden korunmak için yapılan işlemlere su yalıtımı denir.

Suntalam: Odun veya odunlaşmış bitkisel hammaddelerin kurutulmuş yongalarının sentetik reçine tutkalları ile sıcaklık ve basınç altında yapıştırılması ve biçimlendirilmesi sonunda elde edilen levhalardır.

Sunta: Ahşap yonga levhası. Ağaç talaşı ve tutkal karışımının preslenmesiyle değişik kalınlıklarda ve dokularda üretilir. İç mimari ve mobilya tasarımında, boyama ve kaplama ile tamamlanarak seri işlerde kullanılır. Su ve rutubetten korunduğu takdirde uzun vadeli bir malzemeye dönüşebilir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü