Güncel Ekoloji - Çevre terimleri sözlüğümüzde Taban Suyu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Taban Suyu nedir? Taban Suyu ne demek? Taban Suyu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Taban Suyu Terimi Hakkında Bilgiler
Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Taban Suyu:
Toprak içerisinde sızan suyun geçirimsiz bir tabakaya ve ya ana kaya üzerinde birikmesiyle oluşan sudur. Taban suyunun derinliği bazen 1-2 m gibi çok yüksek, 3-5 m gibi normal bazen de 50-60m gibi çok fazla olabilir.
Coğrafya Terimi Olarak Taban Suyu:
Altta geçirimsiz bir tabaka ile sınırlandırılan, geçirimli tabaka içindeki sulardır. Bu sular genellikle yüzeye yakındır. Marmara Bölgesi'ndeki ovalar, Ege Bölgesi'ndeki çöküntü ovaları, Muş, Erzurum ve Pasinler ovalarındaki yer altı suları bu gruba girer.Yer altı suyu.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Taban Suyu:
Serbest bir su tablasında bulunan yeraltı suyu.
Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri
Tarım: Bitki yetiştirme ve hayvan yetiştirme, bitkisel ve hayvansal ürünleri elde etme, bitkisel ve hayvansal ürünlerin nitelik ve niceliklerini iyileştirme, pazara hazırlama, saklama ile değerlendirme bilim ve sanatıdır.
Tarımsal Enerji Girdileri: Tarım ekosistemlerinde sisteme dışarıdan verilen tüm canlı ve cansız bileşenlere verilen isimdir. İnsan eliyle yürütülen ekosistemlerde, yapılan herhangi bir üretim için ekosisteme dışarıdan ilave edilen tüm canlı ve cansız bileşenler, tarımsal enerji girdilerini oluşturur.
Toplum Ekolojisi: Çeşitli türlerden oluşan canlı toplumun, bilişimini ve zaman içindeki evrimini, inceleyen ekoloji dalıdır.
Toprak Mikrofaunası Ve Faunası: Toprakta bulunan hayvansal canlıların tümünü ifade eder. Bu grupta, protozoalar, solucanlar, nematodlar, eklembacaklılar, örümcekler ve her çeşit böcek ile fare ve köstebek gibi omurgalılar ön sırada yer alır.
Toprak Mikroflorası: Toprakta bulunan küçük bitkisel canlıların tümünü ifade eder. Bu grupta önemliler bakımından; bakteriler, aktinomisetler, mantarlar ve algler yer alır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü