Eğitim Sitesi

Taç Yaprak Nedir? Taç Yaprak Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Fen Bilimleri terimleri sözlüğümüzde Taç Yaprak terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Taç Yaprak nedir? Taç Yaprak ne demek? Taç Yaprak hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Taç Yaprak Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Taç Yaprak:

Çiçekli bitkilerdeki tek ya da birkaç sıralı, gösterişli renklere sahip yapraklara taç yaprak denir. Çiçek tablasında birbirinden ayrı parçalar halinde olduğu gibi birbirleriyle birleşip kaynaşarak da bağlanabilir.


Benzer Fen Bilimleri Terimleri

Düzlem Ayna: Düz ve pürüzsüz, görüntüyü olduğu gibi gösteren ayna.

Duyu organları: Çevreden gelen uyarıları (ses, koku, ışık, tat, dokunma) algılayan organlardır. Duyu organları, bu uyarılara göre özelleşmiş hücrelere sahiptir. Bu hücrelere reseptör veya duyu almaçları denir.
İnsanlarda göz (görme duyusu), burun (koku duyusu), dil (tat alma duyusu), kulak (işitme duyusu), ve deri (dokunma, hissetme duyuları) olarak beş duyu organı bulunur.

Uzay Kirliliği: Dünya’nın çevresinde değişik yörüngelerde dönen ömrü tükenmiş yapay uydular, roket parçaları, yakıt tankları, uzay aracı atıkları gibi artık herhangi bir işlevi olmayan bu cisimlerin tümü.

Halofil: Tuzu seven, tuzlu ortamda gelişen, yüksek tuz konsantrasyonunu seven, gelişmek için sodyum klorüre gerek duyan.

Göz: Göz, çevredeki ışığı algılayan ve bunu impulslara dönüştüren, bu sayede cisimlerin rengini, şeklini, konumunu algılamamızı sağlayan görme duyu organımızdır.
Göz; iris, mercek, kornea, gözbebeği, camsı sıvı, kirpiksi kaslar, kan damarları gibi birçok farklı yapıdan oluşur.
Gözün üç farklı tabası vardır. Bunlar dıştan içe doğru, sert tabaka(sklera), damar tabaka(koroid) ve ağ tabaka(retina) şeklinde sıralanır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü