Eğitim Sitesi

Takrir Nedir? Takrir Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi terimleri sözlüğümüzde Takrir terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Takrir nedir? Takrir ne demek? Takrir hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Takrir Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Takrir:

Önerge.


Hukuk Terimi Olarak Takrîr:

önerge; anlatma; anlatış; tapuda malını sattığını veya ipotek ettiğini söyleme


Tarih Terimi Olarak Takrir:

Önerge. Bir işi resmen ve yazılı olarak ilgili makama bildirme.


İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Takrir:

Yerleştirme, yerleştirilme.


Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Takrir:

Malik veya hak sahibinin, düzenlenen resmi senet veya tescil istem belgesini tapu sicil müdürü huzurunda "okudum" yazarak imzalamasına takrir denir.


Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

TÜRKSAT: Bilgi ve iletişim teknolojileri ile uydu ve kablo ağı üzerinden hizmetler vermek, bu kapsamda sosyal sorumluluk bilinciyle, ülkemizin teknolojik değişim ve gelişimine öncülük etmek amacıyla faaliyet gösteren uydu operatörü. Türk Uydusu (Turkish Satellite) Geniş anlamıyla; Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketi

Casablanca Görüşmeleri: 15-24 Ocak 1943 tarihinde A.B.D. Başkanı Roosevelt ile İngiltere Başbakanı Churchill arasında Fas'ın Casablanca kentinde, Kuzey Afrika cephesinden sonra savaşın nasıl şekillendirilmesi konusunda yapılan görüşme.

Ceditçiler: Rusya'nın seferberlik adı altında Türkistanlıları cephe hizmetlerine alınacağının duyulması üzerine Semerkant'ta toplanan grup.

Dörtlü Takrir: 1945'te bir grup CHP milletvekili tarafından hazırlanan parti programı ve yönetimine ilişkin önerileri içeren belge.

Dehşet Dengesi: Dehşet Dengesi ya da Karşılıklı Mahvolma politikası, Nükleer güce sahip devletler arasında olası bir nükleer savaşta ortaya çıkacak topluca yok olma korkusu doğrultusunda doğan denge.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü