Güncel Kur’an-ı Kerim terimleri sözlüğümüzde Tarikat terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tarikat nedir? Tarikat ne demek? Tarikat hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Tarikat Terimi Hakkında Bilgiler
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı görüş veya birbirinden ayrılan, Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her birine tarikat denir.
"Din mezheplere, mezhepler tarikatlere ayrılabilir."
"Tarikatler Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve İslam'ın Avrupa'ya yayılmasında hizmet etmiştir."
"Yesevilik tarikatinin eşitlikçi, adil, hoşgörülü yaklaşımı ve İslam'ı Türkçe anlatması sayesinde Türkler arasında İslam dini yayılmıştır."
Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Tarikat:
Tasavvufa dayalı olan çeşitli islam doktrinlerine verilen ad.
Tarih Terimi Olarak Tarikat:
Bir dinin içinde özellikle İslamlıkta tasavvufa dayanan ve kimi ilkelerle birbirinden ayrılan kollardan, Allah'a kendine özgü bir tarzda ulaşma savında olan yollardan her biri.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tarikat:
1- Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.
2- Tasavvuf yolu; insanları mânen olgunlaştırmak, terbiye etmek, yetiştirmek için, tasavvuf büyüklerinin tâkib ettikleri yoldur.
Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Tarikat:
Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan Tanrı'ya ulaşma ve onu tanıma yollarından her biri.
Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri
Tasavvuf: İslam’ın ruhi ve manevi yönünü öne çıkaran, insana Allah'ı görüyormuşçasına bir ibadet ve davranış bilinci kazandırmayı hedefleyen düşünce biçimi, hayat tarzı.
Tashih: Düzeltme, düzeltim, düzelti.
Tasnif: Bölümleme, sınıflama.
Tavaf: İslam dininde hac sırasında Kâbe'nin çevresini yedi kez dönme.
Tebeu't Tabiin: İslam dininde tabiini görmüş Müslümanlar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü