Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Taşımalı Eğitim Sistemi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Taşımalı Eğitim Sistemi nedir? Taşımalı Eğitim Sistemi ne demek? Taşımalı Eğitim Sistemi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Taşımalı Eğitim Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Taşımalı Eğitim Sistemi:
Taşıma kapsamına alınan resmî ilkokul, ortaokul, ortaöğretim(lise) ile özel eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin günübirlik taşınarak eğitim-öğretime devamlarını sağlanmasıyla gerçekleştirilen eğitim sistemidir. Özel öğrenci servisleri ile yapılan taşımalar bu sistem dışındadır.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri
Öğrenci Taşıma Uygulaması: Taşıma yoluyla eğitimden faydalanacakların, seçilen taşıma merkezi eğitim kurumlarına günübirlik taşınarak eğitim-öğretime devamlarını sağlamak amacıyla yapılan uygulamadır.
İlkokul: Zorunlu eğitim çağındaki kız ve erkek çocukların eğitim ve öğretimlerini sağlamak üzere açılan ve öğrenim süresi dört yıl olan 1. kademe eğitim kurumu.
Lise: Ortaokulu başarıyla bitiren, zorunlu eğitim çağındaki kız ve erkek çocukların eğitim ve öğretimlerini sağlamak üzere açılan ve öğrenim süresi dört yıl olan 3. kademe eğitim kurumu.
Ders Etkinliklerine Katılım: Öğrencilerin, sınıf veya okul içinde yaptıkları; eleştirel düşünme, problem çözme, okuduğunu anlama, araştırma yapma gibi bilişsel, duyuşsal, psikometri alanındaki becerilerini kullanmasını ve geliştirmesini sağlayan, performansını değerlendirmeye yönelik çalışmalar.
Ders Yılı: Derslerin başladığı tarihten, kesildiği tarihe kadar geçen ve iki dönemi kapsayan süre.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü