Eğitim Sitesi

Tayf Nedir? Tayf Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Uzay ve Astronomi terimleri sözlüğümüzde Tayf terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tayf nedir? Tayf ne demek? Tayf hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Tayf Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Tayf:

1- Bir kaynaktan gelen ışığın, örneğin bir prizma yardımyla çeşitli dalga boylarına ayrılması. Yağmur damlaları prizma etkisi yaparak güneşin tayfını gökkuşağı şeklinde gösterirler.

2-Işığın bir prizmadan geçtikten sonra oluşturduğu renkli bant, ışığın dalga boylarına (renklerine) göre ayrışarak oluşturduğu sıra.


Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

Tutulum: Dünya çevresinde dönerken, Güneş'in bir yıl içinde gökyüzünde izler gibi göründüğü büyük çember. Tutulum düzlemi, Dünya'nın yörünge düzlemidir.

Yakın Odak: Görsel veya fotoğrafik çalışılabilecek en yakın yer cisminin odaklanabileceği en yakın uzaklıktır.

Zodyak Işığı: Güneş ışığının Güneş sistemine dağılmış toz parçacıkları tarafından saçılması sonucunda burçlar kuşağını boyunca ortaya çıkan ışık kuşağı. Burçlar ışığı. Burçlar kuşağı boyunca uzanan yaygın ışık şeridi.

Plüton: Plüton 2006 yılının sonuna kadar Güneş sisteminin 9. gezegeni olarak kabul ediliyordu. Ancak fiziksel yapısının ve yörünge düzleminin farklı olması nedeniyle uluslararası Astronomi Birliği tarafından 24 Ağustos 2006'da " Cüce gezegen " sınıfına konulmuştur.

Neptün Gezegeni: - Soğuk bir gezegendir.
- Yüzeyinde çok şiddetli fırtınalar vardır.
- Atmosferindeki eter gazından dolayı mavi renkte görünür.
- 13 uydusu varıdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü