Eğitim Sitesi

Tecvit Nedir? Tecvit Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Tecvit terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tecvit nedir? Tecvit ne demek? Tecvit hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Tecvit Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tecvit:

1. Kur'an'ın doğru okunmasını sağlayan bilim. Kelimelerin söylenişinde, seslerin çıkışlarına, uzunluk ve kısalıklarına göre okunması.

2. Bir işi güzel yapma, güzelleştirme, iyi ve güzel söz söyleme, süsleme.

3. Kur'an-ı Kerim’i, harflerin çıkış yerlerine ve sıfatlarına uygun olarak hatasız bir biçimde okumayı öğreten ilim.


Tarih Terimi Olarak Tecvit:

Kuran'ı belli kurallara göre, doğru bir biçimde okumayı öğreten bilim.


Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

Telkin: 1. Bir duyguyu, bir düşünceyi aşılama. Ölmek üzere olan kişinin yanında Allah'ın varlığını ve birliğini, Hz. Muhammed'in peygamberliğini hatırlatmak amacıyla yüksek sesle "kelime-i tevhit" okuma.

2. Cenaze kabre konulup bütün işlemler tamamlandıktan ve cenaze merasimine katılanların mezarın başından ayrıldıktan sonra, din görevlisi veya bilen bir kişi tarafından imanın esaslarının hatırlatılmasından ibaret olan faaliyettir.

Tesadüf: Yalnız ihtimallere bağlı olduğu düşünülen olayların kesin olmayan, değişebilen sebebi. Rastlantı, rast geliş.

Vaaz: Cami, mescit vb. yerlerde vaizlerin yaptığı, genellikle öğüt niteliği taşıyan dinî konuşma. Bir kimseye kalbini yumuşatacak, kendisini doğruluğa, iyiliğe götürecek biçimde söz söyleme.

Vacip: İslam dinine göre yapılması kesinlik derecesinde bir delil ile sabit olmayan ve yine kuvvetli bir delil ile sabit görülen şeydir.

Vaftiz: 1- Hıristiyanlıkta yeni doğan çocuğa ilk günahı silmek ve onu Hıristiyanlaştırmak amacıyla yapılan kutsal işlem.

2- Hıristiyanlara göre çocuğun ve hıristiyanlığa yeni giren kimsenin dine yeni girme şartı sayılan suya sokma merasimi

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü