Güncel Müzik-Dans terimleri sözlüğümüzde Tek Seslilik terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tek Seslilik nedir? Tek Seslilik ne demek? Tek Seslilik hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Tek Seslilik Terimi Hakkında Bilgiler
Müzik-Dans Terimi Olarak Tek Seslilik:
Seslerin ard arda sıralanarak gelmesine, "Tek Seslilik" denir. Eski Türk Musikisi ve Halk Müziği Teksesli müziklerdir.
Benzer Müzik-Dans Terimleri
Küçük Yedili: Arasında beş perde (4 tam, 2 yarım) bulunan yedili aralığına Küçük Yedili denir. (Do Majör dizisinde Re-Do, Mi-Re, Sol-Fa, La-Sol ve Si-La seslerinin aralıkları Küçük Yedilidir.
Küçük Üçlü: Arasında Bir buçuk perde (bir tam, bir yarım) bulunan Üçlü aralığıdır. (Do Majör dizisinde Re-Fa, Mi-Sol, La-Do ve Si-Re seslerinin aralıkları Küçük üçlüdür.)
Küçük İkili: Arasında Yarım perde bulunan ikili Aralığıdır. (Do Majör dizisinde Mi-Fa ve Si-Do seslerinin aralıkları Yarım Perde'dir.
Küçük Altılı: Arasında Dört perde (3 Tam, 2 Yarım) bulunan Altılı Aralığına "Küçük Altılı" denir. (Do Majör dizisinde Si-Sol, Mi-Do ve La-Fa seslerinin aralıkları Küçük Altılıdır.)
Deyim Bağı: Seslerin birbirine bağlanmış gibi söylenmesi gerektiğini gösteren eğri çizgiye "Deyim Bağı" denir. Solfej okunurken, deyim bağı içindeki notaların arasında soluk alınmaz.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü