Eğitim Sitesi

Tek Tanrıcılık Nedir? Tek Tanrıcılık Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Tek Tanrıcılık terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tek Tanrıcılık nedir? Tek Tanrıcılık ne demek? Tek Tanrıcılık hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Tek Tanrıcılık Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Tek Tanrıcılık:

Monoteizm. Yalnızca tek bir Tanrı'nın var olduğunu ya da Tanrı'nın bir olduğunu öne süren ve bundan dolayı, çoktanrıcılığa ve bir dizi ilahi varlığa duyulan inanca karşı olan Tanrı anlayışı.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Teokrasi: 1- Tanrı'nın tek yönetici, mutlak bir kudret sahibi biricik varlık olduğu, iktidarın Tanrı'dan geldiği ve bu iktidar ya da gücün, yalnızca Tanrı'nın yeryüzündeki elçisi tarafından kullanıldığı inancına dayanan siyasi toplum düzeni.

2- Dini inanç çerçevesinde planlanmış olan kurallar bütünü.

Toplum Sözleşmesi: Toplumu meydana getiren bireylerin yükümlülükleri ve haklarının kökenlerini açıklayan sözleşme.

Yararcılık: Genel İktisadi bir öğreti, bir siyaset felsefesi ve toplum teorisi olarak iyinin mutluluk ya da hazza ve dolayısıyla da doğruya eşit olduğu görüşü.

Zorunlu Varlık: 1- Varlığı hiçbir şeye bağlı olmayan, varlık nedenini kendinde barındıran, bunun sonucu olarak da kendi başına, nedensiz olarak var olan. Tanrı.

2- Kaynağı, nedeni bakımından, başka şeyler karşısında nedensel ve mutlak bir bağımsızlığı bulunan, özü varoluşunu içeren, var olmayışı düşünülemeyen varlık.

Akademi: 1- Platon'un Atina yakınlarında kurduğu, ölümünden sonra onun temel öğretisine bağlı kalmayarak şüpheciliğe, sonradan da dogmatizme kayan felsefe okulunun adı.

2- Rönesans'ta Platon düşüncesinin yenilenmesiyle 1440'ta Floransa'da kurulmuş olan Platoncu okul. (Akademia)

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü