Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Tekbir terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tekbir nedir? Tekbir ne demek? Tekbir hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Tekbir Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tekbir:
Din ıstılahında, Allah en büyüktür, Allah her şeyden daha büyüktür anlamına gelen Allâh'ü ekber diyerek Allah'ı azamet ve kibriya ile anmak demektir.
Hac ve Umre Terimi Olarak Tekbir:
"Allahü ekber, Allahü ekber. La ilahe illallahü vallahü ekber. Allahü ekber ve lillahi'l hamd" demek. Allah'ın en büyük olduğunu ifade eden zikirdir.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Zemzem: Hz. İbrahim, oğlu İsmail ve eşi Hz. Hacer’i Mekke’ye bıraktığında Allah tarafından onlara ikram olarak verilen Kâbe’nin yanındaki kaynak suyu. Tarihte, zemzem suyunun çıkmasıyla beraber Kâbe ve civarına birçok kabile gelip yerleşmiştir. Zemzem, içen kişilerin açlığını ve susuzluğunu giderir. Mekke’ye gelen hacılar, memleketlerine dönerken bu sudan götürürler. Zemzemi ayakta içip dua etmek sünnettir.
Antropolog: Sosyal bilim adamı, toplumsal bilimlerle uğraşan.
Astroloji: Astroloji, gezegen ve yıldızların insanların üzerindeki etkisini yorumlayan bir bilim dalıdır. İnsanoğlunun yazılı tarihinin başından beri var olan astroloji bilimlerin en eskisidir.
Ebrar: 1- İyiler, hayır sahipleri.
2- İtaat edenler, Allah'a gönülden bağlı olanlar, sadıklar.
Feyiz: 1- Verimlilik, gürlük, ongunluk.
2- Akma, taşma, taşıp çoğalma.
3- İçten gelen sevgi ve saygı ile Allah'a yönelen kimsenin kalbine doğan manevi haz, ilham, onu kuşatıp içine alan iç huzur.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü