Güncel Müzik-Dans terimleri sözlüğümüzde Tekrar İşareti terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tekrar İşareti nedir? Tekrar İşareti ne demek? Tekrar İşareti hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Tekrar İşareti Terimi Hakkında Bilgiler
Müzik-Dans Terimi Olarak Tekrar İşareti:
Bir müzik parçasının bir bölümü veya bütünü tekrar edilecekse o kısımları tekrar yazmayıp, bir işaret ile geriye cevap verilir. Bu işaret, Ölcü çizgisinin yanına kalın bir çizgi çekilerek ve portenin ikinci ve üçüncü aralıklarına birer nokta koyularak yapılır. Bu işarete tekrar işareti denir. (Röpriz: Genellikle başa dönüleceğini veya 2. defa görüldüğü yerden 1. defa görüldüğü yere dönüleceğini anlatır.)
Benzer Müzik-Dans Terimleri
Röpriz: Genellikle başa dönüleceğini veya 2. defa görüldüğü yerden 1. defa görüldüğü yere dönüleceğini anlatır.
Kopuk Çalış: Kesik ve kopuk çalınacak notaların üstüne üçgen biçiminde bir işaret konur.
Ve üzerine üçgen biçiminde nokta konulmuş notalar kesik ve kopuk kopuk çalınır.
Hece Bağı: Ezgilerin söz kısmındaki heceleri birbirine bağlayan işarettir.
Durgu (Puandorg): Üzerlerine geldiği notayı genellikle normal uzunluklarının iki katı uzatır. Ancak, müziksel nedenlerden dolayı yorumcuya bağlıdır. İstenilen sürede seslendirilir. Genelde son notanın üzerinde bulunur.
Legato (Bağlı): Notaların birbirine bağlanarak, seslendirilmesine legato denir. Birinci nota çalınır, iki notaya bağlanır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü