Güncel Fen Bilimleri terimleri sözlüğümüzde Telekomünikasyon terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Telekomünikasyon nedir? Telekomünikasyon ne demek? Telekomünikasyon hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Telekomünikasyon Terimi Hakkında Bilgiler
Fen Bilimleri Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik ve çeşitli sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması, uz iletişim.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik vb. elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması.
Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik ve başka elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Telekomünikasyon:
Haber, yazı, resim, sembol veya her çeşit bilginin tel, radyo, optik ve başka elektromanyetik sistemlerle iletilmesi, bunların yayımı veya alınması, uz iletişim.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri
Yayılma Sırtı: Deniz tabanı yayılması sırasında birbirinden uzaklaşmakta olan levhaların sınırındaki okyanus tabanında oluşan volkanik sıradağlar.
Yanal Hareket: İki levhanın aynı ya da zıt yönde yatay olarak yaptıkları hareket.
Zeplin: 1. 1900 ile 1930 yılları arasında Almanlar tarafından yapılan, havada tutunmak için havadan daha hafif bir gaz kullanan ve hiçbir itme aracı bulunmayan, yere bağlı ya da serbest hava taşıtı.
2. Genellikle helyum gazıyla şişirilmiş, hareketleri kontrol edilebilen motorlu balon.
Astronom: Dünya'da uzayla ilgili araştırma yapan bilim insanı. Gök bilimci.
Balata: Motorlu araçlarda fren yapmayı sağlayan, tekerlek mili üzerine yerleştirilmiş parça.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü