Eğitim Sitesi

Teoloji Nedir? Teoloji Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Teoloji terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Teoloji nedir? Teoloji ne demek? Teoloji hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Teoloji Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Teoloji:

Evrende olup biten her şeyi tanrıya bağlayan görüştür.


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Teoloji:

Tanrı bilim-ilahiyat.


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Teoloji:

1. Yeryüzündeki dinleri; doğuşları, tarihleri, inanç esasları, ibadet biçimleri, bağlıları, yayıldığı yerler başta olmak üzere bütün yönleriyle inceleyen ilim dalı.

2. Allah’ın varlığı, birliği, yaratması, hüküm koyması, isimleri ve sıfatları gibi konularla uğraşan, insan yaşamının anlamını inceleyen ilim dalı, din ilmi, ilahiyat.


Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

Teoloji (erekbilim): Evren bir ereğe göre oluşmuştur. Genelde, Tanrı'nın evreni bilinçli ve planlı bir biçimde yarattığını savunan bir görüştür.

Tepki: Organizmanın uyarımlara verdiği yanıttır.

Test: Birden fazla insanın davranışlarını karşılaştırmak amacı ile uygulanan sistematik ölçme tekniğidir. Sözlü ya da yazılı olabilen testler zeka, yetenek, kişilik, bilgi, ilgi gibi özellikleri ölçmek için kullanılır.

Toplu (Federal) Devlet: Devletin yasal egemenliğinin bölgelere göre değiştiği ancak tüm bölgeler için geçerli merkezi yasaların da olduğu devlettir. Devlet içinde yer alan devletçikler (federe devletler) kendi yasalarını kendileri yaparlar. Ancak tüm devletçikler ulusal savunma, dış ticaret, dış politika gibi konularda merkezi devlete bağlıdırlar.

Toplumsal değer yargıları: Toplumun düşünce ve inanışları mal ve hizmetlerin değerlerinin belirlenmesinde etkili olur. Örneğin; Domuz etinin Müslüman toplumlarda ekonomik değeri yoktur.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü