Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Tersane terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tersane nedir? Tersane ne demek? Tersane hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Tersane Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Tersane:
Gemi yapılan ve onarılan yer.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tersane:
Gemilerin inşaa ve tamir edildiği tesise verilen addır Osmanlıdaki ilk tersaneyi Yıldırım BAYEZİD, Gelibolu'da açmıştır.
Denizcilik Terimi Olarak Tersane:
Gemilerin inşa edildiği veya tamir ve bakım gördüğü yerler.
Genel Türkçe Terimi Olarak Tersane:
Gemi yapılan yer, gemilik, tezgâh.
Benzer Tarih Terimleri
Tesettür: İslam'da, kadınların ve erkeklerin, vücutlarının belirli yerlerini örtecek biçimde giyinme yükümlülüğü. Vücudun örtülmesi zorunlu sayılan bölümü avret ya da edep yeri olarak adlandırılır.
Teslis (Üçleme): Hristiyan dininde, Tanrı'nın üç ayrı kişiden oluştuğunu, Tanrı, Hz. İsa ve Meryem'in özdeş olduğuna inanma.
Tevrat: Hz. Musa'ya bildirilen Tanrı buyruklarını kapsyan, Ahdi Atik ya da Eski Ahit de denilen, İbranilerin din kitabı.
Tezkere: 1- Askerlik görevinin bittiğini bildiren resmi belge.
2- Bir iş için izin verildiğini bildiren resmî kâğıt.
Tımar: Osmanlı toprak düzeninde devlete ait olan ve maaşları ya da belli hizmetleri karşılığında şahıslara bırakılan has, zeamet ve tımar toprakların genel adı. Aynı zamanda bu sistemde yıllık geliri üç bin akçeden yirmi bin akçeye kadar olan küçük dirlik.
Tımar sahibine Tımarlı Sipahi denirdi. Gelirin ilk 3000 akçesine kılıç denir ve kılıç hakkı Tımarlı Sipahi'ye aittir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü