Güncel Ekonomi, Bankacılık terimleri sözlüğümüzde Tertip terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tertip nedir? Tertip ne demek? Tertip hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Tertip Terimi Hakkında Bilgiler
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Tertip:
Dolaşımdaki banknotların grafik tasarım ve boyutları dışında; yetkili imzalarında, motif veya renklerinde, kullanılan baskı tekniklerinde, güvenlik özelliklerinde değişiklik yapılarak dolaşıma çıkarılan banknotlardır. (Series)
Hukuk Terimi Olarak Tertip:
sıra; düzen; düzenleme
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Tertip:
1. Uygun bir sıraya, düzene koyma, sıralama.
2. Düzenleniş, sıralanış biçimi.
3. Düzenleme.
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tertip:
1. Uygun bir sıraya, düzene koyma, sıralama.
2. Düzenleniş, sıralanış biçimi.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tertip:
Uygun bir sıraya, düzene koyma, sıralama.
Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri
TCMB’nin Ağırlıklı Ortalama Faiz Oranı: TCMB’nin farklı vadelerdeki fonlama faizlerinin miktarla ağırlıklandırılmış ortalama faizidir. (CBRT’s Weighted Average Funding Rate)
Tasarruf Açığı: Belirli bir dönemde, yurt içi toplam tasarrufların yurt içi toplam yatırımları karşılayamaması durumunda yatırımların karşılanabilmesi için gerekli olan dış finansman miktarıdır. (Savings Gap)
Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi: Tarımsal faaliyete ilişkin fiyat değişimlerini tarım, avcılık, ormancılık ve balıkçılık çerçevesinde ölçen endekstir. (Producer Price Index of Agriculture Products)
Tahvil (Bond): İhraç vadesi 1 yıldan uzun menkul kıymetlerdir.
Sabit Kur Rejimi: Ulusal bir paranın yabancı bir para veya paralardan oluşan bir sepet değerine sabitlendiği ve bu değerin sürmesinin para otoritesi tarafından bazen açık bazen de zımni olarak garanti edildiği sistemlerdir. Ulusal paranın değeri önceden belirlendiğinden o andaki arz talep koşullarını yansıtmaz. (Fixed Exchange Rate Regime)
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü