Eğitim Sitesi

Tevhid Nedir? Tevhid Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Tevhid terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tevhid nedir? Tevhid ne demek? Tevhid hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Tevhid Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Tevhid:

Birleştirme. Tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir tapuya bağlanarak, tek bir parsel halini almasıdır (TST. 75).


Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tevhîd:

1- "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed onun resulüdür." anlamına gelen "La ilahe illallah, Muhammedün resulullah." cümlesine kalp ile inanıp dil ile söyleme. Allah'ın var ve bir olduğuna inanmaktır.

2- Allah'ı zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, tek ve eşsiz olduğuna inanma, ona hiçbir şeyi şirk koşmadan ibadeti yalnızca Allah için yapma.

3- Birleme, bir şeyin bir olduğuna karar verme, tek kılma.


Hukuk Terimi Olarak Tevhid:

birleştirme


Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tevhid:

1. Allah’ı zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, tek ve eşsiz olduğuna inanma, ona hiçbir şeyi şirk koşmadan ibadeti yalnızca Allah için yapma.

2. Birleme, bir şeyin bir olduğuna karar verme, tek kılma.


Edebiyat Terimi Olarak Tevhid:

Yüce Allah'ın varlığını ve birliğini işleyen kaside türü.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Tıbbı Atık: Ünitelerden kaynaklanan patolojik ve patolojik olmayan, enfekte, kimyasal ve farmasotik atıklar ile kesici-delici malzemeler ve sıkıştırılmış kaplar.

Ticaret Alanı: İmar Planlarında ticari amaçlı yapılar için ayrılmış bölgeler.

Toplam Kalite Yönetimi: Bir kuruluşta üretilen mal ve hizmetlerin, işletme süreçlerinin ve personelin sürekli iyileştirilmesi ve geliştirilmesi yolu ile en optimum maliyet düzeyinde önceden belirlenmiş olan müşteri gereksinimlerinin ve beklentilerinin, tüm çalışanların katılımı ve kendilerinden beklenen yükümlülükleri yerine getirmeleri yolu ile karşılanarak, işletme performansının iyileştirilmesi stratejisini geliştirmek ve bunun için hazırlanacak planların uygulamaya konulmasını sağlamaktır.

Toplantı Dönemi: Meclisin olağan toplanma dönemleri.

Toplu İş Sözleşmesi: Hizmet akdinin yapılması, muhtevası ve sona ermesi ile ilgili hususları düzenlemek üzere, işçi sendikası ile işverenler veya işveren sendikaları arasında yapılan sözleşme.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü