Güncel Edebiyat terimleri sözlüğümüzde Tevhit terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tevhit nedir? Tevhit ne demek? Tevhit hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Tevhit Terimi Hakkında Bilgiler
Edebiyat Terimi Olarak Tevhit:
Divan şiirinde Allah'ın varlığını ve birliğini işleyen kaside türü.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Tevhit:
Allah'ın birliğine inanma, bir sayma, bir olarak bakma.
İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Tevhit:
Allah'ın birliğine inanma, bir sayma, bir olarak bakma. Tek tanrıcılık. Birkaç şeyi bir araya getirme, birleştirme.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Tevhit:
Birleme, bir şeyin bir olduğuna karar verme, tek kılma. "Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed onun resulüdür." anlamına gelen "La ilahe illallah, Muhammedün resulullah." cümlesine kalp ile inanıp dil ile söyleme. Allah’ı zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, tek ve eşsiz olduğuna inanma, ona hiçbir şeyi şirk koşmadan ibadeti yalnızca Allah işin yapma.
Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Tevhit:
Tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir tapuya bağlanarak, tek bir parsel halini almasıdır.
Benzer Edebiyat Terimleri
Tezkire: Divan edebiyatında divan şairlerinin hayatını ve şiirlerini genellikle subjektif bir bakış açısıyla değerlendiren biyografi türündeki eser.
Tinsel Tabaka: Dil ile ve dile göre oluşmuş kültürel kimliği belirleyen manevi alan. İnsan etkinliklerinin temelinde yatan, geleneği oluşturan, dilde ve sanatta en yetkin ifadesi bulmuş olan, insana özgü anlam dünyası.
Tirat: Tiyatroda, kişilerin uzun soluklu, kesintisizce yaptığı konuşma.
Tiyatro: İnsan hayatına ilişkin bir konuyu, bir olayı kurmaca olarak sahnede gösterme, canlandırma ilkesine dayalı sanat dalı. Oyunların oynandığı yer anlamına gelen Tiyatro, kimi zaman oyunlar kimi zaman da dramatik türün adı olarak kullanılabilir.
Trajedi: Acıklı olayları anlatan kısa oyun, ağlatı.Antik ve klasik tanıma göre, yüceltilmiş sözlerle yazılan, bir kahramanın iyi bir durumdan kötü bir duruma düşmesiyle, duygusal arınmayı sağlayacak acıma ve korku duygularına yönelen oyun türü. Klasik anlayışta manzum olarak yazılan tragedya, daha sonra düzyazıyla da yazılmıştır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü