Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Teyemmüm terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Teyemmüm nedir? Teyemmüm ne demek? Teyemmüm hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Teyemmüm Terimi Hakkında Bilgiler
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Teyemmüm:
Sözlükte kastetmek anlamına gelir. Dini terim olarak ise; abdest ya da boy abdesti almak için su bulunmadığı veya bulunup da kullanma imkanı olmadığı durumlarda, niyet edilerek temiz toprak veya toprak cinsinden bir şeye elleri sürüp yüzü ve kolları meshetmektir.
Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri
Vâcib: Farz kadar kesin olmamakla beraber mükeleflerden yapmaları istenilen işlerdir. Yapanlar sevap kazanır, yapmayanlar günahkar olur. Vacibi inkar eden kimse dinden çıkmaz. Bayram , vitir namazı, fıtır sadakası, kurban kesmek, tilavet ve sehiv secdesi, teşrik.
Vahiy: 1- Yüce Allah'ın dilediği şeyleri peygamberlerine, özel yolla bildirmesidir.
2- Bir buyruk veya düşüncenin Allah tarafından peygamberlere bildirilmesi.
3- Gizli konuşmak, fısıldamak, seslenmek, ilham etmek, işaret etmek.
Vaiz: Dinî konularda insanları aydınlatma görevi yapan ve bu amaçla va'z (dini konuşma) eden kimsedir.
Vakfe: 1. Zilhicce Ayının 9. gününde hac için ihramlı olarak Arafat'ta bulunmadır.
2. Durmak demektir. Kurban bayramından bir gün önce yani arefe günü Mekke'nin doğusunda bulunan Arafat dağında güneş tam tepe noktasına gelip batıya yönelmesi ile beraber başlar ve güneş batıncaya kadar Arafat dağında beklenilir. Arafat'ta Vakfe Yapmak, bütün insanların mahşerde toplanmasını, ilahi mahkemenin kurulmasını, hesabın verilmesini temsil etmektedir.
Vitir: Yatsı namazından sonra kılınan üç rek'atlık vacip namazdır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü