Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Toplu Pazarlık terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Toplu Pazarlık nedir? Toplu Pazarlık ne demek? Toplu Pazarlık hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Toplu Pazarlık Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Toplu Pazarlık:
İki veya daha fazla kişi ya da gruptan oluşan tarafların, kendi aralarındaki münasebeti, bir düzene kavuşturarak, sosyal taraflarca (çalışma hayatında bunlar işçi ve işveren temsilcileridir) kabul edilerek, alanları ile ilgili olan yeni kaideleri ortaya koymak ve hayata geçirmek maksadıyla yürütülen karşılıklı görüşmeler süreci.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Toplu Taşıma veya Toplu Taşımacılık: Genel olarak belli bir ücret tarifesine göre kişilerin seyahat ihtiyacını temin etmek üzere kullanılan araçlar ile bu maksatla kurulan kara, deniz ulaşım sistemleri.
Toplum: Sürekli bir arada yaşayan ve varlıklarını sürdürebilmek için birbirlerine muhtaç olan, temel ihtiyaçlarının giderilmesinde ve sosyal sorunlarının çözümlenmesinde iktisadî ve sosyo — kültürel alanda değişik vasıtalar, yöntemler, örgütlenme ve düşünme biçimleri ortaya koyan insan topluluğu.
Toplum Kalkınması: Ekonomik ve kültürel gelişmeyi sağlamak üzere bir bölgeyi kapsayan çalışmaların tümüdür. Toplum Kalkınması, yerel toplulukların, ekonomik, toplumsal ve kültürel sorunlarını çözmek üzere giriştikleri gönüllü çabaların devletin olanaklarıyla desteklenmesi ilkesine dayanan bir yöntem olup, halkın gönüllü teşkilatlanması ve idare ile işbirliği yapması, belli alanlardaki bir takım faaliyetlere gönüllü katılması ilkelerine dayanmaktadır.
Toplumsal Dayanışma: Bir toplumsal grubun ya da toplumun üretim yapısı, kurumları ve değerlerinin birbiriyle tutarlı olması durumu.
Toplumsal Değişme: Bir grubun, organizasyonun, topluluğun ya da toplumun bir biçimden diğer bir biçime geçiş süreci.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü