Eğitim Sitesi

TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) Nedir? TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) nedir? TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) ne demek? TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası):

TSEK markası, üzerine veya ambalajına konulduğu malların henüz Türk Standardı olmadığından ilgili uluslararası veya diğer ülkelerin standartlarına veya TSE tarafından kabul edilen teknik özelliklere uygun olarak imal edilip, piyasaya arz edildiklerini ifade eder.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

TUS Belgesi: Mühendis — Mimar Odaları Birliği-Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından her bir ruhsat için verilen tescil belgesi.

TUS (Teknik Uygulama Sorumlusu): Ruhsat eki projelerin uygulanmasında Harita ve Kadastro Mühendislik Hizmetlerini üreten ve sorumluluğunu alan Serbest Harita ve Kadastro Mühendislik Müşavirlik Bürosu.

Tusunami: Odağı deniz dibinde olan, derin depremlerden sonra, oluşan dev dalgalara verilen addır.

Tutanak: Herhangi bir olayın ortaya çıkışını, sonucunu olay anında ya da olaydan hemen sonrasında olanları anlatmak için yazılan yazılar.

Tutumluluk: Uygun kalite göz önünde bulundurulmak kaydıyla, bir faaliyet gerçekleştirilmesinde kullanılan kaynakların maliyetinin asgariye indirilmesi. Tutumluluk, tasarrufu, israfın önenmesini gerektiren bir kavram olmakla beraber, verimlilikten ayrı düşünülemez. Çünkü, verimlilik, aynı kaynaktan elde edilen çıktının daha fazla olması veya aynı çıktıyı daha az kaynak kullanmak suretiyle elde etmek olduğuna göre, kaynakların maliyetinin asgariye indirilmesini gerektirmektedir. Tutumluluk, mutlak anlamda kaynak kullanımının asgariye indirilmesi değildir. Tanımdan da anlaşılacağı üzere uygun kalite düzeyini gerçekleştirmek şartıyla kaynak kullanımının en aza indirilmesi anlamında bir kavramdır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü