Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Tunç Çağı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Tunç Çağı nedir? Tunç Çağı ne demek? Tunç Çağı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Tunç Çağı Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Tunç Çağı:
Tunç Çağı veya Bronz Çağı, maden devrinin bakır çağından sonraki evresidir. Bölgeden bölgeye fark etmekle birlikte yaklaşık olarak MÖ 3000 - MÖ 1000 yılları arasında gerçekleşmiştir.
Bakır ve kalayın karışımı sonucunda elde edilen tunç alaşımı bakıra göre oldukça sert ve dayanıklıdır. Tunçtan imal edilen silahlar ve savaş araç gereçleri, siyasi ve askeri gelişmeleri artırmıştır.
Tunç Çağında dünyada ilk defa Mezopotamya bölgesinde olmak üzere şehir devletleri kurulmuştur.
Tunçtan yapılan zirai aletler tarımsal üretimin artmasına, ürün fazlalığının oluşması ise bölgeler arasında yaşanan ticari ilişkilerin canlanmasına yol açmıştır.
Benzer Tarih Terimleri
Patesi: Ensi veya Patesi, Mezopotamya'da, Sümer şehir devletlerini yöneten rahip-krallara verilen ad.
Krallar aynı zamanda baş rahip, baş rahip ve baş komutan olarak bütün yetkileri kendilerinde toplayarak otoritelerini güçlü tutmaya çalışmıştır.
Kont: 1. Eski Roma’da, imparatorun kendisine danışman olarak seçtiği kimse.
2. Avrupa’da, derebeylik düzeninde derebeyi.
3. Avrupa'da bir soyluluk unvanı.
Anthropoid: Yunanca’da İnsan şeklinde, insan gibi anlamına gelen bu terim insan vücudu şeklindeki lahit ve tabutlar için kullanılır.
Bodun: Boyların birleşmesiyle oluşan topluluk.
Kâtip Çelebi: Kâtip Çelebi ya da Hacı Halife; tarih, coğrafya, bibliyografya ve biyografya ile ilgili çalışmalar yapmış Türk-Osmanlı bilim insanı ve aydını.
Kâtip Çelebi Hakkında Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü