Eğitim Sitesi

TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı) Nedir? TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Üniversite terimleri sözlüğümüzde TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı) nedir? TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı) ne demek? TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak TUS(Tıpta Uzmanlık Sınavı):

Tıp Fakültesinden mezun olan ve uzmanlık eğitimi almak isteyen pratisyen hekimlerin girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Adaylar önce İngilizce dil sınavına girerler, başarılı oldukları takdirde bilim sınavına girmeye hak kazanırlar.


Benzer Üniversite Terimleri

Transkript: Öğrencinin lisans eğitimi süresince almış olduğu derslerin toplamını, hangi dönemde alındığını, kaç krediye tekabül ettiğini, her dersin yılsonu puanını ve tüm derslerin yılsonu ortalamalarını içeren ayrıntılı bir karnedir.

Çift Anadal Programı(ÇAP): Bir bölümün öğrencileri lisans öğrenimleri sırasında, eğer not ortalamaları yeterince yüksekse başka bir bölümün programını aynı zamanda takip edebilirler. Bu eğitim-öğretim programına "Çift-Anadal" Programı (ÇAP) denir. Yüksek lisans için aynı durum söz konusu değildir. Aynı anda iki yüksek lisans programının yürütülmesi YÖK tarafından kabul edilmemektedir.

Vize: Yüksek Öğretim Kurumlarında uygulanan ara sınav.

Final: Yüksek Öğretim Kurumlarında uygulanan dönem sonu sınavı.

Çan Eğrisi: Çan eğrisi bir not sistemidir. Öğrencinin notu ancak sınıf ortalamasının üzerinde ise ders geçmeye hak kazanır. Öğrenci sınıf ortalamasının altında kaldığı takdirde dersi tekrar almak zorundadır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Üniversite Terimleri Sözlüğü