Eğitim Sitesi

Üç Aylar Nedir? Üç Aylar Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimleri sözlüğümüzde Üç Aylar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Üç Aylar nedir? Üç Aylar ne demek? Üç Aylar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Üç Aylar Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Üç Aylar:

Dinimize göre Mevlid gecesi hariç diğer mübarek geceleri içinde bulunduran aylar. Bunlar ardarda gelen Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır.


Tarih Terimi Olarak Üç Aylar:

Kutsal Ramazan ayı ile ondan önce gelen iki ay: Recep, Şaban, Ramazan ayları.


Tasavvufi-Tasavvuf Terimi Olarak Üç Aylar:

Hicrî takvimdeki Receb, Şa'ban ve Ramazan ayları için kullanılan bir tâbir. Bu aylarda oruç tutmak âdeti yaygındır. Bu üç ayın içinde, bazı mübarek geceler vardır. Üç aylar gelince medreseler tatile girer, mollalar, yıllık maddî ihtiyaçlarını temin etmek üzere, memleketin dört bir yanına dağılırlar, gittikleri yerlerde va'z ederler, namaz kıldırırlar ve Kur'ân-ı Kerim okurlardı. Halk sadaka ve zekâtlarını bu mollalara vererek, senelik giderleri hususunda onlara yardımcı olurlardı. Mollaların yaptığı bu işe, "cerre çıkmak" adı verilirdi.


Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

Vacip Oruçlar: Vacip oruçlar da vakit bakımından belirli ve belirsiz diye iki kısma ayrılır.

a) Belirli vacip; belli bir günde tutulmak üzere adanan oruçtur.

b) Belirsiz vacip; herhangi bir gün, ay veya hafta belirlemeden tutmak üzere adanan oruçtur. Adanan itikâf oruçları birer belirli vaciptir, itikâf zamanlarına mahsustur.

Vakit: Kılınacak olan namazın vaktinin girmesidir.

Vedâ Haccı: Peygamber (sav)' in ilk ve son haccı, bu hac esnasında Arafat'ta 120.000' i aşkın Müslümana veda hutbesini okumuştur.

Vitir Namazı: Yatsı namazından sonra kılınan ve toplam üç rekat olan namaz. Üçüncü rekatında bir sure okunduktan sonra tekrar tekbir alınır eller kulaklara kadar götürülür ve kunut duaları okunur.

Yahova: Yahudilere göre tanrının ismi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü