Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Ulema terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ulema nedir? Ulema ne demek? Ulema hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ulema Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ulema:
Osmanlı Devleti'nde bulunan bilginler sınıfıdır.
"Osmanlı Devleti'nin zayıflamasının sebeplerinden biri de ulemanın bilimle, adaletle vb görevleriyle değil, devlet idaresi ile ilgilenmesidir. Saray kadınları ve askerler ile giriştikleri otorite mücadelesi devletin merkezi otoritesini zayıflatmıştır."
Tarih Terimi Olarak Ulema:
1- Alimler, bilgi sahibi olanlar.
2- Osmanlılarda bir sınıf olarak belirlenmişti.Sarıklı din bilginleri.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ulema:
Bilginler, din bilginleri.
Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Ulema:
Bilginler, din alimleri.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Uyruk: Bir devlete vatandaşlık bağıyla bağlı olma. Bir devlete anayasada belirtilen vatandaşlık kanunuyla bağlı olma.
"Irak uyruklu kişiler ülkemize göç etmek istediler."
Emek: 1-. Bir işin yapılması için harcanan beden ve kafa gücüdür. Üretim sürecine katkıda bulunan her türlü insan etkinliğidir. Birçok özelliğini kullanarak yapılan işe verilen değere denir.
2- Uzun ve yorucu, özenli çalışma.
Etkileşim: Nesnelerin ya da olayların karşılıklı birbirlerini etkilemeleri anlamına gelir. Etkinin çift yönlü olanıdır diyebiliriz. Etkileşim; insanın olduğu her yerde söz konusudur.
Gümrük: Bir ülkeye giren ya da ülkeden çıkan her türlü eşyadan alınan vergi, resim veya harçtır. Gümrük kavramı, bu işlemlerin yapıldığı yer içinde kullanılmaktadır.
İhracat: Bir ülkede üretilen bir malın, yabancı ülkelere döviz karşılığında satılmasına denir. İhracatın diğer bir adı da dışsatımdır ve ithalatın karşıtı olarak da tanımlanabilir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü