Güncel Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimleri sözlüğümüzde Ülke terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ülke nedir? Ülke ne demek? Ülke hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Ülke Terimi Hakkında Bilgiler
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ülke:
Devletin egemenlik hakkını kullandığı sınırları belirli toprak parçasıdır.
Tarih Terimi Olarak Ülke:
Bir devletin egemenliği altında bulunan kara, deniz ve havanın oluşturduğu bütün.
Coğrafya Terimi Olarak Ülke:
Bir devletin egemenlik sahası a) Kara egemenlik alanı: Devletin egemenliği altında bulunan topraklar. Uluslararası antlaşmalarla belirlenmiş kara sınırları vardır. b) Deniz egemenlik sahası: Kara suları sınırları içinde kalan sular, yeraltı ve su bileşimi kaynaklarıyla birlikte kara ülkesinin devamıdır. c) Hava egemenlik sahası: Devletin kara ve denizleri üzerine denk gelen atmosfer katlarıyla onun üzerinde saha, o devletin egemenlik alanı kabul edilir.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri
Üretim: Mal ve hizmetlerin fayda sağlamak amacı ile biçiminin, yerinin ve adedinin değiştirilmesine üretim denir. Örneğin, fayda sağlamak amacı ile buğday tohumunu ekip büyüterek çok sayıda buğday elde etmek, buğdayın biçimini değiştirip un ve ekmek haline dönüştürmek, ekmeği fırından alıp satmak amacı ile pazara (bakkala, markete) taşımak birer üretim faaliyetidir.
Üretim Malı: Doğrudan tüketilmeyip bir başka tüketim malının elde edilmesine yarayan mallardır. Başka malları elde ederken kullanılan araç ve gereçler yani üretim araçları dayanıklı üretim malları, başka malları elde ederken kullanılan ham maddeler dayanıksız üretim mallarıdır.
Üst Eşik: Duyu organlarının bir uyarıcıyı duyumsamasının kaybolduğu en yüksek şiddettir.
Ütopyalar: Hiçbir yerde var olmayan, ideal düzeni düşüncede tasarlayan devlet anlayışları ütopik devlet anlayışlarıdır.
Vahiy: Evrensel dinlere göre Allah'ın peygamberlerine, ilham, rüya, meleklerle veya doğrudan ilahî bilgiler aktarması ve bu yolla aktarılan bilgi.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü