Eğitim Sitesi

Ulus Nedir? Ulus Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Ulus terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Ulus nedir? Ulus ne demek? Ulus hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Ulus Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Ulus:

Siyasal olarak örgütlenmiş biçimde ve belli bir toprak üzerinde bir arada yaşayan, ekonomik yaşam, dil, tarih, ruhsal yapı ve kültürel özellikler yönünden ortaklık gösteren en geniş insan topluluğu.


Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ulus:

Aynı coğrafi bölgede ve ekonomide yaşayan, ortak bir dil ve kültür benimsemiş en geniş insan topluluğu.


Benzer Tarih Terimleri

Ulusallaştırma (Millileştirme): Özel girişimcilerin elinde bulunan doğal kaynak,hizmet ve kuruluşların siyasal, toplumsal ya da ekonomik nedenlerle ulus adına devlete geçirilerek kamu yararına göre düzenlenmesi. Daha dar bir tanımla ulusal bir nitelik kazandırmak üzere yabancı iktisadi kuruluşlara el koyma anlamına da gelir. Ulusallaştırma ile sosyalleştirme, devletleştirme ve kamulaştırma gibi benzer kavramlar arasında bazı önemli farklar vardır.

Ulusçuluk: Atatürkçülüğün altı temel ilkesinden biridir. Ulusunu sevmek, onun geçmişine bağlılık, geleceği ve yükselmesi yolunda çalışmak temeline dayanan ve bir ulusun ancak kendine ve kendi değerlerine dayanarak yaşayabileceğine inanan görüş.

Urduca: Pakistanda konuşulan resmi dil.

Uygar: Düşün, bilim, sanat ve endüstri alanlarında çok büyük bir gelişme göstermiş, dolayısıyla yaşama biçiminde gerekli bir düzeye erişmiş ülke ya da toplum.

Uygarlık: İnsanların doğaya egemen olma, toplum olarak daha iyi bir yaşama ulaşma çabalarından çıkan sonuçların, bilim, teknik, sanat ve kültürün tümü.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü