Eğitim Sitesi

UTM Projeksiyonu Koordinatları Nedir? UTM Projeksiyonu Koordinatları Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Haritacılık (Kartografya) terimleri sözlüğümüzde UTM Projeksiyonu Koordinatları terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. UTM Projeksiyonu Koordinatları nedir? UTM Projeksiyonu Koordinatları ne demek? UTM Projeksiyonu Koordinatları hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

UTM Projeksiyonu Koordinatları Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak UTM Projeksiyonu Koordinatları:

Gauss-Krüger projeksiyonunun evrenselleştirilmiş biçimi; meridyen dışında bir ölçek katsayısı olan 180 derece meridyenden başlayarak 6 derece boylam aralıklı, harita projeksiyonu.


Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri

Yatay Kontrol Ağı: Üçgenleme yöntemi ile koordinatları belirlenmiş, daha sonraki ölçmeler için dayanak oluşturan nirengi ve poligon noktaları kümesi, kontrol ağı.

Yatay Kontrol Noktası: Konum koordinatları jeodezik yöntemlerle belirlenmiş, zeminde beton, çivi vb. ile işaretlenmiş, ayrıntı ölçmeleri dayanak noktası, kontrol noktası

Yer Fotogrametrisi: Bir yer noktasından çekilen fotoğraflarla çalışan fotogrametri kolu, yersel fotogrametri.

Yükseklik Oranı: Hava fotogrametrisinde ölçülen yüksekliklerin doğruluğu ve duyarlığı ile doğrudan ilgili olan, baz uzunluğunun uçuş yüksekliğine oranı.

Yükseklik Farkından İleri Gelen Öteleme: Nesneler ve nesne haritaları arasındaki yükseklik farkları nedeniyle, hava fotoğraflarında ve uydu görüntülerinde, merkezsel izdüşümde olması gereken konumdan farklı yerde oluşması, kabartı ötelemesi.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Haritacılık (Kartografya) Terimleri Sözlüğü