Güncel Edebiyat terimleri sözlüğümüzde Uygarlık Tarihi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Uygarlık Tarihi nedir? Uygarlık Tarihi ne demek? Uygarlık Tarihi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Uygarlık Tarihi Terimi Hakkında Bilgiler
Edebiyat Terimi Olarak Uygarlık Tarihi:
Bir milletin coğrafi çevresini, din, hukuk, ahlak, iktisat, güzel sanatlar gibi kurumlarını ve siyasi hayatını genel hatlarıyla gösteren tarih kolu.
Tarih Terimi Olarak Uygarlık Tarihi:
Toplumların yaşamlarını her yönüyle inceleyen bilim dalıdır. Bütün ulusların meydana getirdikleri uygarlık eserlerini, kültür ve medeniyet ürünlerini inceler.
Örneğin : Çin Uygarlığı, İslam Uygarlığı vb.
Uygarlık tarihini oluşturan kültür tarihleri;
Felsefe Tarihi
Dinler Tarihi
Ekonomi Tarihi
Siyaset Tarihi
Edebiyat Tarihi
Bilim Tarihi
Mimarlık Tarihi
Askeri Tarih
Uygarlık ;
- Bir ülke veya toplumun maddi ve manevi varlıklarının; bilim, sanat, düşünce ve teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder.
- Uygarlık ve medeniyet çoğu zaman aynı anlamda kullanılır.
- Uygarlığın, Batı uygarlığı, İslam uygarlığı, Hint uygarlığı vb. şeklinde sınıflandırılmasının temelinde söz konusu toplumların yaşam tarzı, inanış ve gelenekleri vardır.
Benzer Edebiyat Terimleri
Vahdet-i Vücud: Varlığın birliği. Tasavvuf düşüncesinde, yaratanla yaradılanın tek kaynaktan geldiğini ve "bir" olduğunu savunan görüştür.
Yapma Destan: Bazı şair ve yazarların kendi milletlerinin tarihinden çıkarılmış heyecanlı ve büyük vakaları birtakım hayal unsurları ile karıştırarak anlattıkları edebî tür.
Yazılı Edebiyat: Edebiyatta yazılı belgelerin tümü. Türklerde Köktürk Yazıtlarıyla başlayan dönem.
Suç Ve Ceza: Fyodor Mihayloviç Dostoyevski tarafından belki de bugüne kadar yazılmış en özgün cinayet romanı, bu türün ilk örneklerinden biri. Yalnızca yapabildiğini kanıtlamak için yaşlı, pinti bir tefeciyi acımasızca öldüren meteliksiz öğrenci Raskolnikov'un, sıcaktan kavrulan Petersburg'un dayanılmayacak kadar sıkıntılı yazında geçen hikâyesi.
Özgünlük: Kendine has özellikler taşıyan, başka nesnelere benzemeyen.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Edebiyat Terimleri Sözlüğü