Güncel Kütüphanecilik terimleri sözlüğümüzde Uygulama terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Uygulama nedir? Uygulama ne demek? Uygulama hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Uygulama Terimi Hakkında Bilgiler
Kütüphanecilik Terimi Olarak Uygulama:
Eğitmen veya referans kütüphanecisinin gösterdiği araştırma yöntemlerini, öğrenci veya kullanıcının genellikle bilgisayar ortamında uygulayarak izlemesine fırsat veren kütüphane eğitimi veya bire bir yapılan referans işlemidir.
Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Uygulama:
Kuramsal bir bilgiyi, ilkeyi ve düşünceyi herhangi bir alanda hayata tatbik etme, tatbik.
İnşaat Terimi Olarak Uygulama:
çizimleri İnşaatın bitiminden sonra, fiilen yapılmış işi gösteren çizimler.
Benzer Kütüphanecilik Terimleri
Takım (Set): Bir bibliyografik betimlemede tek bir malzeme gibi işlem gören iki veya daha fazla malzeme. Örnek; çok ciltli bir ansiklopedi veya ekinde CD-ROM olan bir ders kitabı.
Tam Metin (Full Text): Bir veya birkaç dergi, magazin ve/veya gazetede basılmış makalelerin ya da tek bir çalışmanın tam metnini sağlayan elektronik kaynaktır.
Tanımlayıcı: Bir makale veya kitabın konusunu tanımlayan sözcük; birçok bilgisayar veri tabanında kullanılmaktadır.
Tamamlayıcı Ad (Alternative Title): İki bölümden oluşan bir başlığın ikinci bölümü. Örnek: Kadın Donkişot veya Arabella'nın Serüvenleri.
Telif Hakkı (Copyright): Edebi, dramatik, müzikal, artistik ve diğer entelektüel eserler gibi "özgün yaratıcılık yapıtları" nı oluşturan eser sahiplerine kanunlar tarafından sağlanan bir koruma biçimi. Telif hakkı Türkiye'de 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile koruma altına alınmıştır.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü