Eğitim Sitesi

Üzengi Nedir? Üzengi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Üzengi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Üzengi nedir? Üzengi ne demek? Üzengi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Üzengi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Üzengi:

Eyerin iki yanından atın karın hizasına doğru sarkan ve hayvana binildiğinde ayakların basmasına yarayan, altı düz demir halka.


Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Üzengi:

Kirişleri veya bazı çatkı parçalarını taşımak üzere altlarına geçirilen U şeklinde bükülmüş, lama demiri veya yuvarlak demir.


Benzer Tarih Terimleri

Vaftiz: Hristiyanlıkta genellikle belli bir yaşa gelen çocuğa uygulanan, ilk günahı silmek ve Hristiyanlaştırmak amacıyla yapılan işlemdir. Ayin düzeni ve biçimi kiliseler arsında değişmekle birlikte hemen bütün vaftiz ayinlerinde su kullanılır. Ayin papazın "Baba oğul ve kutsal ruh adına seni vaftiz ediyorum" sözleriyle gerçekleşir. Vaftiz ayininin bazı türlerinde vücudun tümü ya da bir bölümü suya sokulur; başka türlerde ise su baştan aşağı dökülür, serpilir ya da damlatılır.

Vahdaniyet: Yüce Allah'ın zatında, sıfatlarında ve fiillerinde (işlerinde) bir tek olması demektir. O'nun eşi ve ortağı, yardımcısı yoktur; bir ve tektir.

Vahdet-İ Vücut: 1- Varlığın birliği. Özü gereği var olan tek varlığın Tanrı olduğu düşüncesi. Tanrı'nın varlığı mutlak olması nedeniyle bilinemez. Bütün belirişlerine aşkın olduğu için Tanrı'nın özünü de kavramak olanaksızdır, bu öz ancak çeşitli aşamalardan geçerek dışlaşması durumunda kavranabilir.

2- Yaradan'la yaradılanın bir oluşunu, tek kaynaktan geldiğini savunan tasavvuf görüşü. (Vahdaniyet: Tanrı'nın Birliği)

Vahiy: Dinî inanışa göre Allah tarafından bir düşüncenin ya da buyruğun peygambere bildirilmesi.

Vaka-İ Hayriye: Osmanlı İmparatorluğu'nda Yeniçeri Ocağı'nın kaldırılması.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Tarih Terimleri Sözlüğü