Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Vakfiye terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Vakfiye nedir? Vakfiye ne demek? Vakfiye hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Vakfiye Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Vakfiye:
Mazbut ve Mülhak Vakıflar ile Cemaat ve Esnaf Vakıflarının malvarlığını, vakıf şartlarını ve vakfedenin isteklerini içeren belgeler.
Tarih Terimi Olarak Vakfiye:
Bir vakfın koşullarını belirten belge.
Hukuk Terimi Olarak Vakfiye:
vakfedenin vakfa ilişkin bildirimini ve hakimin tescilini kapsayan belge
Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Vakfiye:
Vakıf edilen malların ne şekilde kullanılacağı nerelere kullanıp kullanılmayacağını düzenleyen yazılı belgelerdir. Vakıf mallarının satılmaması vakfiye şartlarının yerine getirilmesi vakıf işleri mütevelli heyeti tarafından denetlenir.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Vakıf Senedi: Türk Kanunu Medenisi ile Türk Medeni Kanununa göre kurulan vakıfların, malvarlığını ve vakıf şartlarını içeren belge.
Vakıflar Meclisi: Vakıflar Kurumunun en üst karar organı.
Vali: Bir ilde devleti temsil eden en yetkili yönetim görevlisidir. Atama ile iş başına getirilir. İl Özel İdaresi Kanunu ve diğer kanunlarla İl Özel İdaresine verilen görevleri, İl Genel Meclisinin kararı gereğince ve Özel İdare Müdürlüğü teşkilatı ile yürütür. Merkezi idareye ait il kuruluşlarını da özel idare hizmetlerinde kullanabilir.
Varaka: Belge; yazılı kağıt.
Vatandaşlık: Gerçek kişileri devlete bağlayan siyasal ve hukuksal bağ.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü