Güncel Sosyal Bilgiler terimleri sözlüğümüzde Vergi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Vergi nedir? Vergi ne demek? Vergi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Vergi Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Vergi:
Kamu hizmetlerine harcanmak için hükümetin ya da yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya veya bazı malların fiyatlarının üstüne koyarak dolaylı yolla herkesten topladığı paradır.
Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Vergi:
Kamu giderlerine gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılması gereken zorunlu katkı.
Siyaset Terimi Olarak Vergi:
Kamu hizmetlerine harcanmak için hükûmetin, yerel yönetimlerin yasalara göre doğrudan doğruya veya bazı malların fiyatlarının üstüne koyarak dolaylı yoldan herkesten topladığı para.
Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Vergi:
Yasalara göre devletin her tür kazançtan, alım-satımdan aldığı para.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Vergi:
Kaynağı milli gelir olup, devletin, kamu harcamalarını karşılamak üzere kişilerden hükümranlık gücüne dayanarak ve ödeme güçlerine göre tek taraflı, nihaî ve mecburî olarak aldığı para.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri
Yeniçeri: I.Murat tarafından Yeniçeri Ocağı adıyla kurulan II. Mahmut zamanında ortadan kaldırılan Osmanlı İmparatorluğu'nun piyade asker sınıfı.
Yurttaşlık (Vatandaşlık): Yurttaşlık, genellikle bir ülke olan politik kurumların bir parçası olmak demektir. Anayasal ülkelerde, o ülkede yaşayanların devlet tarafından anayasada vaadedilen haklardan yararlanmaları için o ülkeye vatandaşlık bağı ile bağlı olmaları gereklidir. Bu kişilere vatandaş ya da yurttaş denir. Vatandaşın politik katılım hakkı vardır.
Her anayasal ülkenin vatandaşlık gereklilikleri anayasalarında yazmaktadır. Günümüzde bu gerekliliklerin başında milliyet, doğum yeri ve kültür gelir.
Yüzyıl: Yüzyıllık süre, asır.
Zaruri: Zorunlu. Mecburi.
Aidiyet: Kendini bir yere, topluluğa, aileye, millete ait hissetmek.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü