Güncel Tarih terimleri sözlüğümüzde Veri terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Veri nedir? Veri ne demek? Veri hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Veri Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Veri:
İncelenen olayla ilgili elde edilen bütün bilgilere denir.
Matematik-Geometri Terimi Olarak Veri:
Bir problemde bilinen, belirtilmiş anlatımlardan bilinmeyeni bulmaya yarayan şey. Bir araştırmanın, bir tartışmanın temeli olan ana öge.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Veri:
Bir araştırmanın, bir tartışmanın, bir muhakemenin temeli olan ana öge.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Veri:
Bilinen, dayanak. Done.
Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Veri:
Bir araştırmada sorunun çözümünü sağlamak amacıyla derlenen bilgiler.
Biyoloji Terimi Olarak Veri:
Özel bir problemle ilgili gerçeklerdir.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Veri:
Belirli amaçlar için, araştırmalar sonucunda toplanan bilgi.
Elektronik Ticaret Terimi Olarak Veri:
Bilginin, iletişim, yorum, ya da işlem için uygun olarak formüle edilmiş şekilde gösterilmesi.
Benzer Tarih Terimleri
Yıllık (Anal): Yaşanan olayların günü gününe kaydedildiği belgelere denir.
Çağ: Siyasi, sosyal, ekonomik açıdan benzer özellikler taşıyan, insan yaşamında birçok değişikliklere ve yeniliklere yol açan önemli bir olayla başlayıp yine önemli bir olayla biten zaman dilimine çağ denir. Taş Çağı, Maden Çağı, İlk Çağ, Orta Çağ, Yeni Çağ, Yakın Çağ gibi.
Yüzyıl: Yüzyıllık süre, asır. Milat başlangıç alınarak 1-100, 101 - 200, 201 - 300 vb. olarak sayılan yüzyıllık dönemlere verilen genel isim.
Tarih Felsefesi: Toplumların değişimini ve gelişimini etkileyen faktörlerin araştırılması, değişimin anlamı ve insanlığın geleceği üzerine çeşitli düşünceler ileri sürülmesidir. Tarih felsefesi, öncelikle medeniyet ve tarihin gelişimine etkileyen olguları arar. Tarihte ne olup bittiğinden çok olayların nedenlerini araştırır. İnsanoğluna, medeniyetlere ait kültürel olguları belirlemeye çalışır. Aslında, Tarihi tecrübeleri günümüz meselelerinin çözümü için yeniden yorumlamaya Tarih Felsefesi denir. Zaten bu aynı zamanda Tarihin amacını oluşturur.
Annales Okulu: İsmini tarih bilimine toplum bilimleri yöntemlerini uygulaması ile duyurmuştur. Sosyoloji, ekonomi, sosyal psikoloji ve antropoloji gibi çeşitli toplum bilimleri ile iş birliğini sağlayacak bir tarih yaklaşımı geliştirmek üzere 1929 yılında Strasbourg Üniversitesi'nde kurulmuştur.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Tarih Terimleri Sözlüğü