Eğitim Sitesi

Yağış Rejimi Nedir? Yağış Rejimi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Yağış Rejimi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yağış Rejimi nedir? Yağış Rejimi ne demek? Yağış Rejimi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yağış Rejimi Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Yağış Rejimi:

Yağışların bir yıl boyunca mevsimlere veya aylara göre dağılışı.


Benzer Coğrafya Terimleri

Viyadük: Bir ırmak yada vadi üzerinden geçiş sağlayan yüksek kara yada demiryolu köprüsü.

Varoş: Macarca Şehirin sur dışı mahallesi. Şehir dışı mahalleler.

Vâha: Çölün su çıkan yerlerinde bitkilerin yetişebildiği insanların yerleşip barındığı yer. Buraları, çöl ortasında birer yeşillik alanıdır. Vahalarda, bitkiler oldukça gürdür. Büyümüş burma ağaçları, meyvelikler, tarlalar vardır. vahalar, büyük su kaynakları yanında, akarsu boylarında, ya da taban suyunun yüze çıkarıldığı, kuyuların açıl dığı yerlerde gelişmiştir. Buralarda sulama işlerine önem verilmiştir. Vahaların büyükleri birer kent, ya da şehir durumundadır, Buraları birer işlek yol uğrağı ve alış-veriş yeridir.

Uzay Mekiği: 1. Uzaya bir roketin sırtında fırlatılan ve insan taşıyan taşıt.

2. Araştırma yapmak amacıyla uzaya gönderilen insanlı veya insansız hava araçları.

Bağımlı Nüfus: Çalışma çağında olmayan, çalışma çağında olduğu halde çalışamayan ve çalışanlar tarafından geçimleri sağlanan nüfustur. Doğum oranının düşük olduğu gelişmiş ülkelerde bağımlı nüfus oranı azdır. (Yaşlılar, çocuklar, işşizler vb.)

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü