Eğitim Sitesi

Yanlama(Makas Kirişi) Nedir? Yanlama(Makas Kirişi) Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Yapı-Dekorasyon terimleri sözlüğümüzde Yanlama(Makas Kirişi) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yanlama(Makas Kirişi) nedir? Yanlama(Makas Kirişi) ne demek? Yanlama(Makas Kirişi) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yanlama(Makas Kirişi) Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Yanlama(Makas Kirişi):

Bir çatı makasında babanın yüklerini yanlardaki mesnetlere ileten iki eğik basınç çubuğundan her birisidir.


Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

Yastık: Dikmelerin altına geniş yüzü üzerine yerleştirilen ahşap elemanlardır.

Yeşil Çatılar: Çatıların üzerlerinde bitki yetişecek şekilde tasarlanması ile oluşan ekolojik çatı kaplama sistemleridir. Yeşil çatılarda temel katmanlar : ( Yukarıdan aşağıya doğru) Bitkiler, Bitki taşıyıcı tabaka, Drenaj ve filtre tabakası, Mekanik etkilere karşı koruyucu ve nem tutucu tabaka, Su yalıtımı + kök tutucu tabaka, Çatı taşıyıcı yapısı.

Seyrek dokulu (ekstensif) yeşillendirme: Ekstensif yeşillendirme ile hafif çatı bahçeleri elde edilir, Kullanılan malzeme ve yöntemlerle çatıya gelen yük 80-100 kg/m2 civarındadır.

Sık dokulu (intensif) yeşillendirme: İntensif yeşillendirme, çim, yüksek çalı ve bitkiler ve birçok ağaç türünün yetiştirilebilmesi için kullanılır. Çatıya verdiği yük 300-400 kg/m2'den başladığı için taşıyıcı elemanların tasarımı aşamasında yeşil çatı uygulaması mutlaka hesaba katılmalıdır.

Z Profili: Yerinde yapılan sandviç sistem kaplamaların ara katman (ısı yalıtım gibi) mesafelerini oluşturmak ve bu aralıkları çatı bütününde korumak için kullanılan mesafe ve bağlantı elemanlarıdır.

Zemin Etüdü: Yerin belirli bir derinliğine kadar olan bölümünün üzerine yapılacak yapının tasarımında kullanılması gereken parametrelerinin belirtildiği rapor.

Bağ Hatılı: Tekil temellerin birlikte davranmaları için birbirlerine bağlanmasını sağlayan eleman.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü