Eğitim Sitesi

Yapımcılık Nedir? Yapımcılık Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Sanat terimleri sözlüğümüzde Yapımcılık terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yapımcılık nedir? Yapımcılık ne demek? Yapımcılık hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yapımcılık Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Yapımcılık:

Konstrüktivizm de denir. 1920'lerde Moskova'da gelişen bir soyut sanat akımı. Sürdürülen soyut sanat tartışmalarında Laboratuvar sanatı anlayışına karşı Üretim sanatı nı savunan sanatçıların düşünceleri doğrultusunda gelişmiştir.


Benzer Sanat Terimleri

Vitray: 1. Renkli camların belli bir kompozisyon düzeni içinde bir araya getirilişi. Avrupa'da özellikle kiliselerin pencerelerini süsleyen vitraylarda, doğaya özgü motiflerin yanında dinsel konular da belli bir düzen içinde resimlenmiştir.

2. Cam süsleme sanatı. Birbirine bağlı kurşun bölmelere yerleştirilmiş renkli cam parçalarından oluşan, saydam pencere süslemesi veya resim.

3. Birbirine bağlı kurşun bölmelere yerleştirilmiş renkli cam parçalarından oluşan, saydam pencere süslemesi veya resim.

4. Renkli camları, bir kompozisyon oluşturacak biçimde kurşun şeritlerle bir araya getirerek pencereye yerleştirme teknik.

Tonoz: 1. Örgü teknikleri kullanılarak inşa edilmiş, bir kemerin aralıksız devam etmesiyle oluşan, kagir, eğrisel yüzey ya da yüzeylerden oluşan mimari örtü sistemi.

2. Taş ya da tuğladan örülerek meydana gelen bir mimari örtü elemanı. Biçimine göre beşik tonoz, aynalı tonoz, çapraz tonoz, kaburgalı tonoz, yelken tonoz gibi adlar alır.

3. Bir kemer gözünün aralıksız olarak devam etmesiyle meydana gelen örtü biçimi.

Topografik Resim: Özellikle kent görünümlerini, tarihsel yapıları, arkeolojik kalıntıları ve doğal görünümlerini betimleyen resim ya da oymabaskı türü, manzaradan ayrılan yanı, kişisel izlenime ve yoruma yer vermeden genelde belgelemeye yönelik olmasıdır.

Tahayyül: Hayale getirmek. Hayalde canlandırmak. Fikir kurmak.

Şehnameci: Divan yazınında, şehname yazarı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, vakanüvisliğin kuruluşundan önce, devletin resmi tarihini yazmakla görevlendirilmiş kimse.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Sanat Terimleri Sözlüğü