Eğitim Sitesi

Yasama Yılı Nedir? Yasama Yılı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Hukuk terimleri sözlüğümüzde Yasama Yılı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yasama Yılı nedir? Yasama Yılı ne demek? Yasama Yılı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yasama Yılı Terimi Hakkında Bilgiler

Hukuk Terimi Olarak Yasama Yılı:

Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir yasama döneminde görev yaptığı süre.


Siyaset Terimi Olarak Yasama Yılı:

1 Ekim'de başlayıp 30 Eylül'de sona eren süredir.


Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Yasama Yılı:

TBMM’nin, 1 Ekim’de başlayıp 30 Eylül’de sona eren çalışma süresidir. Ancak, milletvekili genel seçimleri nedeniyle ilk yasama yılının başlangıcı ile son yasama yılının bitişi farklı tarihlere denk gelebilir. Bu durumda bir yasama döneminin ilk yasama yılı, TBMM’nin, milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının YSK tarafından ilânını takip eden beşinci gün toplanmasından başlayarak 30 Eylül’e kadar; son yasama yılı ise 1 Ekim’den başlayarak yeni Meclisin seçilmesine kadar sürer.


Benzer Hukuk Terimleri

Yaşlılık Sigortası: Çalışanlara emekli olduktan sonra aylık veya toptan ödeme sağlayan sigorta türü, ihtiyarlık sigortası.

Yazar Hakkı: Telif Hakkı

Yazılı Hukuk: Yasama organı tarafından kabul edilen ve yayımlanan hukuk

Yerel Yönetim: İl, belediye veya köy halkının oradaki ortak yerel gereksinimlerini karşılayan ve genel karar organları oradaki halk tarafından seçilen kamu tüzel kişisi, mahalli idare.

Yerindelik: Kamulaştırılan bir yer üzerinde, kamu çıkarının özel çıkara oranla yüksek olması.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Hukuk Terimleri Sözlüğü