Eğitim Sitesi

Yatıştırma Politikası Nedir? Yatıştırma Politikası Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi terimleri sözlüğümüzde Yatıştırma Politikası terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yatıştırma Politikası nedir? Yatıştırma Politikası ne demek? Yatıştırma Politikası hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yatıştırma Politikası Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Yatıştırma Politikası:

II. Dünya Savaşı öncesi saldırgan Almanya'ya karşı İngiltere Başbakanı Chamberlain'in takip ettiği pasif kalma siyaseti.


Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

Yassıada: 27 Mayıs Askerî Darbesi ile DP üyelerinin askeri mahkemelerde yargılandığı ve günümüzde de "Demokrasi ve Özgürlük Adası" olarak bilinen ada.

Yalta Konferansı: Roosevelt, Stalin ve Churchill savaş sonunda aralarındaki iş birliğini geliştirmek ve dünyanın geleceğini planlamak amacıyla 4-11 Şubat 1945'te Yalta'da (Kırım, SSCB) düzenledikleri konferans.

Yalnızlık Politikası: ABD Başkanı James Monroe'nin, 2 Aralık 1823 tarihinde kongreye sunduğu ve Amerika'nın kendi içine kapanarak Avrupa'dan kendisini dışlama politikasıdır.

Wikileaks: Avusturalyalı Julian Assange tarafından 2006'da "radikal şeffaflık" adıyla dünya çapında kötülükleri ve yozlaşmaları ifşa etmek için kurulduğu iddia edilen web sitesi.

Varşova Paktı: NATO'nun etkinliği ve silahlı gücünü tehdit olarak gören SSCB ve beraberindeki ülkeler arasında kurulan askeri ve siyasal birlik.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü