Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Yaylak terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yaylak nedir? Yaylak ne demek? Yaylak hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yaylak Terimi Hakkında Bilgiler
Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yaylak:
Çiftçilerin hayvanları ile birlikte yaz mevsimini geçirmeleri, hayvanlarını otlatmaları ve otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya kadimden beri bu amaçla kullanılan yer.
Hukuk Terimi Olarak Yaylak:
Bir veya birkaç köy ya da beldeye, ayrı ayrı veya ortak olarak, yaz mevsimini geçirmeleri ve hayvanlarını otlatmaları için tahsis edilen veya öteden beri bu amaçla kullanılagelen arazi. hayvanların yayılıp otlamasına uygun yer; otlak
Tarih Terimi Olarak Yaylak:
Yazın barınılan yer. Orduların, göçebe oymakların hayvanları ile birlikte yaylaya çıkarak konakladıkları yer.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri
Yedek Ödenek: Bütçe kanunlarında (kararnamelerinde) belirtilecek hizmet ve amaçlar için genel ve katma bütçelere gerektiğinde aktarma yapılmak üzere Maliye Bakanlığı bütçesinin ilgili tertiplerinde bulunan ödenek.
Yeni Arazi Teşekkülü: Kimsenin mülkiyetinde olmayan yerlerde birikme, dolma, kayma ya da kamunun malı olan akarsuların yatak veya seviyelerinin değişmesi gibi olaylarla oluşan toprak parçası.
Yeniden Değerleme: 1) Vergi matrahının hesaplanmasıyla ilgili ekonomik kıymetlerin takdir ve tespiti; paranın değer kaybı göz önüne alınarak, bilançolardaki stoklar, sabit varlıklar gibi kalemlerde düzeltmeler yapılması. 2) Paranın satın alma gücünün düşmesi nedeniyle maddi duran varlıkların cari para birimi veya buna yakın bir değerle değerlenerek bugünkü değerine yakın bir değerle gösterilmesi.
Yeniden Yapılanma: Re-Organizasyon. Kurumun, yönetim anlayışının, mevcut örgüt düzeninin, çalışma usullerinin, iletişim ağının, kurum amaçları doğrultusunda yeniden düzenlenmesidir.
Yenilenebilir Doğal Kaynak: Kendini doğal biçimde yenileyen ya da insan müdahalesiyle yenilenebilen, ağaç, hava, su gibi doğal kaynaklar.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü