Eğitim Sitesi

Yeme-İçme Durağı Nedir? Yeme-İçme Durağı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Atletizm terimleri sözlüğümüzde Yeme-İçme Durağı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yeme-İçme Durağı nedir? Yeme-İçme Durağı ne demek? Yeme-İçme Durağı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yeme-İçme Durağı Terimi Hakkında Bilgiler

Atletizm Terimi Olarak Yeme-İçme Durağı:

Maraton koşusunda, çıkıştan 10'uncu kilometrede, sonra her 5 km'de bir, koşucuların yeme-içme gereksemelerini karşılayan duraklardan her biri.


Benzer Atletizm Terimleri

Su Hendeği: Hendekli engel koşuları için düzenlenmiş çitli engelin önünde bulunan, içi su dolu çukur. Bu hendeğin 3,66 m x 2,50 m ölçülerinde olan tabanı 30 mm kalınlığında yumuşak şilte ile örtülüdür. 70 cm olarak başlayan derinliği koşu yönüne doğru azalır.

Süre Yönetmeni: Süre hakemlerinin görevlerinden, saptanan derecelerin yazılıp yayımından sorumlu hakem.

Macun Gösterge: Uzun atlamalarda, atlama çizgisine basarak atlayanların ayak izlerini saptamaya yarayan, sıçrama tahtasına sıvanmış macun yüzey. Bu macun yüzey 5 cm kalınlığında, 10 cm genişliğindedir.

Pist Kıyısı: Koşu yolunun çimento, tahta ya da uygun herhangi bir maddeden yapılmış 5 cm yüksekliğinde, 5 cm genişlikteki iç kıyısı.

Koşu Yolu (Pist): Üstü taş, kum, kömür tozu, kiremit kırığı gibi bir karışımla ya da yapay bir maddeyle (tartan gibi) sıkılaştırılıp koşular için özel olarak yapılmış 6-8 kulvarlı yol.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Atletizm Terimleri Sözlüğü