Güncel Coğrafya terimleri sözlüğümüzde Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar nedir? Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar ne demek? Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar Terimi Hakkında Bilgiler
Coğrafya Terimi Olarak Yenilenemeyen (Tükenen) Doğal Kaynaklar:
Bir kez kullanıldıktan sonra, bir daha yerine gelemeyen doğal kaynaklardan kendini yenileyemeyen tükenebilir doğal kaynak türü.
Benzer Coğrafya Terimleri
Zoocoğrafya: Hayvanların yeryüzüne dağılışını ve bu dağılışı etkileyen faktörleri inceleyen bilim dalıdır.
Popülasyon: En basit tanımıyla popülasyon, aynı türe ait bireylerden oluşan organizmalar topluluğudur. Bu organizmalar belirli bir mekânda yaşarlar ve yaşadıkları mekânın sınırları bellidir.
Koy: Denizin, gölün küçük girintiler biçiminde karaya doğru sokulduğu bölümüne verilen ad.
Gerçek Alan: Yer şekillerinin engebe, eğim ve yükseltilerini dikkate alarak hesaplanan alandır. Türkiye'nin gerçek alanı 814.578 km² 'dir.
İz Düşüm Alan: Yer şekillerinin engebe, eğim ve yükseltilerini dikkate almadan, yer şekillerinin düz ve deniz seviyesinde olduğunu kabul ederek hesaplanan alandır. Türkiye'nin iz düşüm alanı 779.452 km² 'dir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü