Eğitim Sitesi

Yer Altı Suyu Nedir? Yer Altı Suyu Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Yer Altı Suyu terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yer Altı Suyu nedir? Yer Altı Suyu ne demek? Yer Altı Suyu hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yer Altı Suyu Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yer Altı Suyu:

Yerüstü (yüzey) su kaynaklarından sızıntı ya da yağmur yoluyla yenilenen, yer yüzeyinin altındaki su oluşumları.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Yer Altı Suyu Kirliliği: Yer altı suyu kirliliğinin başlıca kaynakları lağım suyu tesisatı, lağım çukurları vb. ile kıyı bölgelerinde tuzlu su sızıntılarıdır.

Yer Altı Suyu Zenginleşmesi: Yağış suyu veya yüzey sularının sızma yoluyla yer altı sularını çoğaltması.

Yer Seçimi ve Tesis Kurma İzni: Tesis yeri ile projeleri ve diğer belgelerin uygun görülmesi durumunda tesis yerinin ve kurulmasının uygun olduğuna dair yetkili makamın yazılı izni.

Yerel Gündem 21: 1992 yılında Rio de Janerio'da yapılan ve "Dünya Zirvesi" olarak adlandırılan ve Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansının bir ürünü olan "Gündem 21"; yönetişim anlayışının yerele taşınmasında önemli bir gelişme olarak ortaya çıkmıştır. Yönetişim modelinin temel taşlarını uluslar arası düzlemde yerleştiren Gündem 21, esas olarak "Sürdürülebilir Kalkınma" kavramının yaşama geçirilmesine yönelik bir eylem planı olarak tasarlanmıştır. Esas olarak Gündem 21, sürdürülebilir kalkınma hedefini gösterirken, bu hedefe ulaşmanın tek yolu olarak "Küresel Ortaklık" kavramını gündeme getirmektedir. Bu kavram ile birlikte tüm dünyada, merkezi ve hiyerarşik yönetim anlayışının yerini yönetişim almaktadır. Bu yeni yaklaşım kapsamında, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer yerel aktörler, uluslar arası topluluk ve merkezi yönetimler tarafından "ortaklar" olarak görülmeye başlanmıştır. Birleşmiş Milletler tarafından, Sürdürülebilir Kalkınma Çerçevesinde uygulama programı olarak ortaya konan Gündem 21 konseptinin kapsamında, "Yerel Gündem 21" programı geliştirilmiştir.

Yerel Kalkınma: Yerel toplulukların ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal alanda gelişim için kendi güçlerini birleştirmeleri ve merkezi ve yerel kamu idarelerinin de bu harekete destek olmasıdır. Yerel Kalkınma, Fiziksel Kalkınma, Sosyal Kalkınma, Kültürel Kalkınma, Ekonomik Kalkınma, ve Siyasal Kalkınma olmak üzere beş temel alanda söz konusudur.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü