Eğitim Sitesi

Yer Bileti Nedir? Yer Bileti Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Turizm ve Otelcilik terimleri sözlüğümüzde Yer Bileti terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yer Bileti nedir? Yer Bileti ne demek? Yer Bileti hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yer Bileti Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Yer Bileti:

Taşıt araçlarında oturma yerini belirleyen ve asıl biletle geçerli olan bilet.


Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

Yayla Turizmi: Yaylalar farklı rölief üzerinde yer alan sürekli ve geçici yerleşme yerlerinde göçebe, yarı göçebe, köy ve kasabalarda yaşayan insanların belli bir süre için bulunduğu yerlerdir. Ülkemiz için yeni bir turizm türüdür. Bu amaçla özellikle doğu Karadeniz bölgesinde çeşitli yaylalar turizm merkezi ilan edilmiştir. Bunların bir Bölümü: Giresun-Bektaş Yaylası, Giresun-Kümbet Yaylası, Trabzon-Çaykara-Uzungöl, Trabzon-Gümüşhane-Erikbeli, Rize-Anzer, Artvin-Kafkasör, Ordu-Akkuş-Argin Yaylası, Sinop-Ayancık-Akgöl. Kent ve kente ait olumsuzlukları da monotonlaşan halka ve ülkemize özellikle doğal güzelliklerimizi ve kültürel değerlerimizi görmeye gelen bu ortam içerisinde tatillerini geçirmeyi arzulayan turistlere yayla hayatını yaşatmak, geleneksel yayla şenliklerini sunmak, yaylayı golf, binicilik vb. kış sporlarına açarak turizmi geliştirmek amacıyla yayla turizminin önemini vurgulamaktadır.

Yatçı: Turist niteliklerine haiz kişilerin, turizm olayı içinde, yat denilen teknelerin kullanılmasıyla rekreasyonel faaliyetlerde bulunarak psikolojik tatmin sağlayacak kişidir.

Yat Turizmi: Yat turizmi yat adını verdiğimiz araçlardan yararlanarak deniz kıyı ve çevresindeki olanakları değerlendirmeyi amaçlayan turizm olayı ve ilişkileridir. Yat turizmi, limanlar arasında düzenli yolcu ulaşımını sağlamaktan çok gezi, eğlence, dinlence ve spor amacıyla az sayıda kişinin hizmetine sunulan, görece pek büyük olmayan gemilerle yapılan turistik, ticari faaliyettir. Endüstrinin gelişmesi teknolojideki ilerlemeler ulaşımın kolaylaşması bireylerin zaman ve refah düzeyindeki artış önceleri sadece elit bir kitlenin spor ve eğlence aracı olarak kabul edilen yatçılığın 1960'lı yıllardan itibaren kitleselleştirilmesi ve uluslararası turizm hareketlerinin bir parçası haline getirmiştir. Bu gelişme sonunda sağlanan faydaların başlıcaları: Sakinleşmenin getirdiği monoton ve rutin yaşamdan geçici de olsa uzaklaşmak. Yatçılığın sağladığı doğaya yakınlık imkanlarından faydalanmak. Yat sporunun sağladığı sağlıklı değişimden faydalanarak psikolojik ve fiziksel dinlenme sağlamak. Deniz üzerinde özgürlük duygusunu tatmak, heyecan ve spor şevkini tatmin etmek. Yeni bölgelerde değişik kültürlere sahip insanlarla doğrudan temasta ve kültür alışverişinde bulunmak.

Xenophobia: Yabancılardan korku veya onlara güvenmeme duygusu, yabancı sevmezlik.

Xenophobe: Yabancılara güvenmeyen, sevmeyen kimse.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü