Güncel Trafik ve İlk Yardım terimleri sözlüğümüzde Yerleşim Yeri (Yerleşim Birimi) terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yerleşim Yeri (Yerleşim Birimi) nedir? Yerleşim Yeri (Yerleşim Birimi) ne demek? Yerleşim Yeri (Yerleşim Birimi) hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yerleşim Yeri (Yerleşim Birimi) Terimi Hakkında Bilgiler
Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Yerleşim Yeri (Yerleşim Birimi):
Kendisine ulaşan karayolları üzerinde sınırının başlangıcı ve bitimi bir işaret levhası ile belirlenmiş olan yerleşme, çalışma ve barınma amacı ile insanların yararlandıkları yapı ve tesislerin bir arada bulunduğu ve karayolu trafiğine etkileri tespit edilmiş olan il, ilçe, köy veya mezra gibi yerlere yerleşim yeri (birimi) denir.
Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri
Trafikten Men: Trafik görevlilerince, bu kanunda belirtilen hallerde araçla ilgili belgelerin sürücüden alınması ve aracın belirli bir yere çekilerek trafikten alıkonulmasıdır.
Karayolu Yapısı: Karayolunun kendisi ile karayolunun üstünde, yanında, altında veya yukarısındaki; ada, ayırıcı, oto korkuluk, istinat duvarı, köprü, tünel, menfez ve benzeri yapılardır.
Karayolu Sınır Çizgisi: Yolun sağ ve sol taraflarında bulunan ve yolun sınırlarını belirten çizgidir. Kamulaştırma yoluyla veya kanunlarla kamuya terk veya tahsis edilmiş karayolunda, mülkle olan sınır çizgisi, diğer karayollarında, yarmada, şevden sonra hendek varsa hendek dış kenarı, hendek yoksa şev üstü kenarı, dolguda şev etek çizgisi, yaya yolu ayrılmış karayolunda ise, yaya yolunun mülkle birleştiği çizgidir.
İki Yönlü Karayolu: Taşıt yolunun her iki yöndeki taşıt trafiği için kullanıldığı karayoluna iki yönlü karayolu denir.
Tek Yönlü Karayolu: Taşıt yolunun yalnız bir yöndeki taşıt trafiği için kullanıldığı karayoluna tek yönlü karayolu denir. Bu tür yollar tek şeritli olabileceği gibi 2 ya da daha fazla şeritli de olabilir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü