Güncel Eğitim-Öğretim terimleri sözlüğümüzde Yeterlilik Sınavı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yeterlilik Sınavı nedir? Yeterlilik Sınavı ne demek? Yeterlilik Sınavı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yeterlilik Sınavı Terimi Hakkında Bilgiler
Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yeterlilik Sınavı:
Hazırlık sınıfı bulunan ortaöğretim kurumlarında öğrencilerin Türkçe ve birinci yabancı dil derslerinde yeterliliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılan sınav.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri
Yüz Yüze Eğitim: İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri hariç olmak üzere, öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin derslik, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitim.
Zümre Öğretmenler Kurulu: Aynı dersi okutan öğretmenlerle varsa diğer eğitici personelden oluşan kurul.
Parmak Boyası: Küçük yaşlardaki çocukların parmaklarını kullanarak boyama etkinliği yapabileceği, sağlığa zararlı herhangi bir kimyasal içermeyen, suyla kolayca temizlenebilen boya çeşidi.
Fizik: Öğrencilere fizik biliminin temel ilkelerini kavratmak, doğa olaylarının niteliğini anlatarak doğanın daha iyi anlaşılmasına yardımcı olmak, yurdumuzun enerji ve zenginlik kaynaklarını tanıtmak ve birtakım teknik bilgi ve becerilerin günlük hayat sorunlarının çözümünde nasıl kullanılacağını açıklamak amacıyla orta dereceli okullar ile kimi yüksek okullarda okutulan ders.
Yüksek Lisans: Lisans diplomasıyla doktora arasındaki akademik derece. (Bilim uzmanlığı, master, yüksek mühendislik, yüksek mimarlık) Bir lisans öğretimine dayalı en az iki yarı yıl süren 12 kredilik eğitim-öğretim ve alanla ilgili araştırmanın sonuçlarını ortaya koyacak bir tez gerektiren yükseköğretimdir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü