Eğitim Sitesi

Yetki Belgesi Nedir? Yetki Belgesi Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Emlak ve Gayrimenkul terimleri sözlüğümüzde Yetki Belgesi terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yetki Belgesi nedir? Yetki Belgesi ne demek? Yetki Belgesi hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yetki Belgesi Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Yetki Belgesi:

Tapu Kanununun 2. maddesi uyarınca tapu işlemleri sırasında tüzel kişilerden istenen ve tüzel kişinin gayrimenkul tasarruflarına izinli olduğunu ve temsilcisinin kimler olduğunu belirtir belgedir. Dernekler ve sendikalar bu belgeyi kaymakam veya validen, şirketler ticaret sicil müdürlüğünden vakıflar ise Vakıflar Genel Müdürlüğünden alırlar. Bu belge kural olarak bir yıl geçerlidir.


Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yetki Belgesi:

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından aracı kuruluşlara verilen ve icra edecekleri sermaye piyasası faaliyetini gösteren belgeye denir.


Boks Terimi Olarak Yetki Belgesi:

Karşılaşmalara katılabilmek için boksörlerin elinde bulundurması gerekli belge.


Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

Yevmiye: Tapu siciliyle ilgili olarak tapu sicil müdürlüğünde yapılan her işlem ile ret edilen istemlerin tarih ve sıra numarasına göre kaydedildiği deftere yevmiye defteri; bu defterden alınarak tapu kütüğünde yapılan tescil veya terkinin yanında belirtilen tarih ve numaraya da, yevmiye tarihi ve numarası denir.

Yıkma Ruhsatı: Bir yapıyı yıkmak için ilgili belediyeden alınan izin; yıkma izni.

Yola Terk: İmar planlarının uygulanışı sırasında taşınmaz mal maliklerince bedelli veya bedelsiz olarak imar planına uygun biçimde taşınmazın tamamının veya bir kısmının kamu yararına (yola, yeşil alana, parka) terk edilmesi işlemidir.

Yönetim Planı: Kat mülkiyeti kurulmuş apartman ve sitelerde bina veya sitenin nasıl yönetileceğini, kat maliklerinin hak, borç ve sorumluluklarını düzenleyen ve tüm kat maliklerince imzalı olan bir belgedir. Kat maliklerinin tümünün beşte dördünün kararı ile değiştirilebilir.

Zabıt Defteri: Kadastrosu yapılmamış taşınmaz malların kaydedildiği ve üzerinde kurulacak hakların takip edildiği defterdir. Kadastro gören yerlerde bu defterin yerini tapu kütükleri almaktadır. Zabıt defterlerinde taşınmazların hudutları "Doğusu:..., batısı:..., kuzeyi:...,güneyi:...” şeklinde gösterilir. Her taşınmaz mal için ayrı bir sayfa ayrılmayıp, her işlem bir sıraya kaydedilir ve her işlemin evrakı ay ve gün belirtilerek bir zarf içinde saklanır.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü