Güncel Biyoloji terimleri sözlüğümüzde Yoğunluk terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yoğunluk nedir? Yoğunluk ne demek? Yoğunluk hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.
Yoğunluk Terimi Hakkında Bilgiler
Biyoloji Terimi Olarak Yoğunluk:
1-Herhangi bir maddenin bir birim hacminin kütlesi.
2-Birim alanda ya da hacimdeki bireylerin sayısı.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Yoğunluk:
Herhangi bir maddenin bir birim hacminin kütlesi, öz kütle.
Fizik Terimi Olarak Yoğunluk:
Malzemelerin, kütlelerinin hacmine oranını veren bir tür özelliği.
Kimya Terimi Olarak Yoğunluk:
Maddenin kütlesinin hacmine oranı. Birim hacimdeki kütle.
Genel Türkçe Terimi Olarak Yoğunluk:
Bir cismin birim hacminin kütlesi, öz kütle.
Benzer Biyoloji Terimleri
Yumurta: Dişi gamet hücresi. Spermle döllendikten sonra aynı türün yeni bir bireyini verecek olan dişi üreme hücresi.
Zar: Hücreyi ve çoğu organelleri çevreleyen lipit ve proteinlerden oluşan yapı.
Zigot: Dişi ve erkek eşey hücrelerinin birleşmesiyle oluşan döllenmiş yumurta hücresi. İki gametin birleşmesiyle oluşan hücre, bu hücrede gamet çekirdekleri birbiriyle kaynaşır. Diploit jenerasyonun ilk evresi.
Zooloji: Zoo hayvanlar topluluğu, logos bilim anlamında kullanılan bir kelime olduğundan, Zooloji; biyolojinin hayvanları çeşitli yönleriyle inceleyen bir dalıdır. Eski çağlarda yaşamış ve bugün soyu tükenmiş birçok tür ve günümüzde yaşayan bütün hayvanlar, zoolojinin inceleme alanına girmektedir. İnsanların merak ve araştırma eğilimiyle ortaya çıkan zoolojinin insanlık tarihi kadar eski olma olasığı vardır. İlk olarak Mısır, İran ve Yunan kültürlerinde hayvanları incelemelere ait fikirler, yazılı belgeler görülmektedir. Geçmişte hayvanların basit tanımı ve işlevi, embriyonik gelişimi, beslenmeleri, sağlığı, davranışları, kalıtım ve evrimleriyle; çevreleri ve diğer canlılarla olan etkileşim ve iletişimlerini, incelemeye başlamış olup, daha sonraları altdallara ayrılacak kadar gelişmiştir. Günümüzde her bilimadamı bu bilimin altdallarından biriyle ilgilenmekte, ve ilgilendiği dala göre adlandırılmaktadır. Zooloji, tıptan, toplum sağlığından, ziraatten ve toplum bilimlerinden, uzay bilimlerine kadar tüm alanları ilgilendirmekte, bu alanlarda yapılacak herhangi bir araştırma biyoloji, ve dolayısıyla zooloji kapsamına girmektedir. Tüm düşünceler, tüm araştırmalar kökünü doğadan almakta olduğu gerçeği, zoolojinin neden bu kadar önemli bir bilim dalı olduğunu anlatmaktadır.
Zooloji Dalları
Akaroloji, Araknoloji, Entomoloji, Etholoji, Herpetoloji, İhtiyoloji, Mammaloji, Mirmekoloji, Nöroetholoji, Ornitoloji, Paleozooloji, Paleontoloji, Setoloji
Absisyon Tabakası: Yaprak sapının dip kısmında yer alan, birbiriyle gevşek olarak bağlantılı, ince duvarlı hücrelerden oluşan özel bir tabaka. Bu hücre tabakası, yaprağın bağlantısını zayıflatır ve yaprak dökümüne olanak verir.
Terimler Sözlüğü Ana Sayfa
Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü