Eğitim Sitesi

Yoksulluk Sınırı Nedir? Yoksulluk Sınırı Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimleri sözlüğümüzde Yoksulluk Sınırı terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yoksulluk Sınırı nedir? Yoksulluk Sınırı ne demek? Yoksulluk Sınırı hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yoksulluk Sınırı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yoksulluk Sınırı:

En düşük düzeyde ancak biyolojik ihtiyaçları karşılayabilecek gelir sınırı.


Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

Yol Harcamalarına Katılma Payı: Belediye Gelirleri Kanununa göre, belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce, kanunda belirtilen şekilde inşa, tamir ve genişletilmeye tabi tutulan yolların iki tarafında bulunan veya alınan bedel.

Yol İstikamet Planı: Sadece bir veya birkaç ana yolu ve bu yolların iki tarafı için mevzi olarak hazırlanmış imar planı.

Yolcu İndirme — Bindirme Yerleri (Durak): Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının yolcu veya hizmetlilerini indirip bindirmeleri için durakladıkları yerler.

Yoldan İhdas: İmar planı uygulaması sırasında yolun kapanması nedeni ile oluşan taşınmaz malın, düzenlenecek haritaya göre yoldan ayrılarak bir parsel numarası altında ilgisine göre belediye, köy, Karayolları Genel Müdürlüğü veya Hazine adına tapuya tescili işlemi.

Yolluk (Harcırah): Devlet memurlarının yurtiçinde ya da yurtdışında bir göreve atanmaları, yer değiştirmeleri, geçici bir göreve gönderilmeleri durumunda, yeni ya da geçici görev yerlerine gidebilmeleri ve geçici görevi yürütebilmeleri için ödenen para.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü