Eğitim Sitesi

Yönelim Nedir? Yönelim Hakkında Kısaca Bilgi

Güncel Ekoloji - Çevre terimleri sözlüğümüzde Yönelim terimi ile ilgili, kısa açıklayıcı bilgiler aşağıda gösterilmektedir. Yönelim nedir? Yönelim ne demek? Yönelim hakkında kısa bilgi gibi içerik arayışınıza cevap olabilecek kısa bilgiler sayfamızda yer almaktadır.

Yönelim Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Yönelim:

Bitkilerin dış faktörlere bağlı olarak yönelme ve büyümelerine verilen isimdir. Yönelme ve büyüme var olan kaynağa doğru olur ise pozitif yönelim, var olan kaynağın tersi yönünde ise negatif yönelim olarak değerlendirilir.


Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yönelim:

1. Bireyin, karşılaştığı karışık ve sorunlu durumlarda kendi yönünü, tutumunu belirlemesi.

2. Bir kimsenin türlü ilişkiler içinde yer ve zamanı seçme, koşulları değerlendirme konusunda bilinçli olarak davranması.


Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

Yüzey Bitkileri: Toprak üstü kısımlarını üreten tepe tomurcukları, toprak içerisinde fakat topraak yüzeyine çok yakın ve bitki artıkları ile kapatılmış olan bitkilerdir. Sürünen, asılan, yaprakları etli, yastıklar meydana getiren çalı ve yarı çalıları da içerisine alan yüzey bitkileri içerisinde yumak teşkil eden buğdaygiller bitkileri önemli yer işgal ederler.

Zerofitler: Kurak ortamlarda yaşayan bitkisel canlılardır.

Kirlilik: Kirli olma durumu, pislik olarak tanımlanmaktadır.

Çevre Kirliliği: Bütün canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen, cansız çevre öğeleri üzerinde yapısal zararlar meydana getiren ve niteliklerini bozan yabancı maddelerin; hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışması olayıdır.

Geri Dönüşüm: Yeniden değerlendirilme imkânı olan atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerden geçirilerek ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dâhil edilmesidir.
Örnek: Kullanılmış kâğıdın tekrar kâğıt imalatında kullanılması;
Hava kirliliğinin %74-94, su kirliliğini %15, su kullanımını % 45 azaltırken
1 ton atık kâğıdın, kâğıt hamuruna katılmasıyla 8 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir.

Terimler Sözlüğü Ana Sayfa

Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü